Gradovi

Pratite nas na Google news

Neženje iz Grahova gube nadu u ljubav

Neženje iz Grahova gube nadu u ljubav
Neženje iz Grahova gube nadu u ljubav
N.N.

Neženje iz Grahova, prema svemu sudeći, još će morati pričekati na mlade iz Albanije.

Priča da će Opštinsko vijeće s Duškom Kuprešaninom na čelu pomoći "uvoz" djevojaka iz Albanije u ovaj gradić u jugozapadnoj Bosni, prije nekoliko mjeseci obišla je region.

Međutim, kako je Kuprešanin juče kazao za "Dnevni avaz", probleme pravi agencija iz Albanije, iz koje navodno traže više novca za usluge spajanja grahovskih neženja i albanskih djevojaka.

''Nedavno su momci ponovo bili u Albaniji, međutim sve to košta. Njima samo za put treba više od 1.000 eura, moraju tamo provesti nekoliko dana. Osim toga, i albanska agencija s kojom je Udruženje "Ognjena Marija Livanjska" iz Beograda vodila razgovore "zateže" cjelokupnu situaciju. Koliko sam ja shvatio, traže mnogo više novca od prvobitnih dogovora'', kazao je Kuprešanin.

Mnoge neženje u Grahovu već su debelo zagazile u petu deceniju života, a podrška lokalnih vlasti je pokušaj da se ovaj gradić spasi od bijele kuge.

''Nastavit ćemo činiti sve što je u našoj moći da se projekt nastavi, da zaživi. Situacija u posljednja dva mjeseca pomalo je obeshrabrila naše momke. Kao da im je svaka nada u potrazi za ženama pala u vodu. Nadam se da to toga neće doći'', dodao je Kuprešanin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije