Gradovi

Nihad Uk najavio svijetlu budućnost GRAS-a

Nihad Uk najavio svijetlu budućnost GRAS-a
Foto: N.N. | Nihad Uk najavio svjetlu budućnost GRAS-a

SARAJEVO - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, premijer Nihad Uk zajedno sa saradnicima prisustvovale obilježavanju 138. godišnjice rada Kantonalnog javnog komunalnog preduzeće GRAS.

Premijer Nihad Uk je istakao da je 138 godina rada impozantan podatak na koji radnici trebaju biti ponosni. Kroz sve te godine, kako je rekao premijer, preduzeće se suočavalo s raznim izazovima i problemima, ali i poručio da mu je budućnost svjetla. U tom smislu, naveo je ulaganja Vlade i Ministarstva saobraćaja KS u nabavku novih trolejbusa, tramvaja i autobusa, gradnju pruge prema Hrasnici, širenje trolejbuske mreže do Vogošće.

„Pokušajte da racionalno i hrabro donosite odluke, da poslovanje bude domaćinsko, kako bi vratili GRAS na mjesto na koje pripada“, poručio je premijer Uk.

Predsjedavajući Okerić je ovim povodom kazao kako je preduzeće GRAS u zadnje tri decenije prošlo različite okolnosti uprave i politike koje su svaka na svoj način doprinijele stanju u kojem se nalaze.

"Najviše je falilo pojedinačne odgovornosti. Nikad više to ne smijemo dozvoliti. Aktuelna Vlada KS je prepoznala GRAS kao investiciju i izdvojila sredstva za plate uposlenicima, rekonstrukciju pruge, nabavku novih tramvaja i trolejbusa, kako bi pružili bolju uslugu našim građanima", istakao je između ostalog Okerić.

Direktor GRAS-a Senad Mujagić, ovom prilikom, naveo je da u preduzeću čine sve kako bi poboljšali stanje u javnom saobraćaju i olakšali svakodnevni transport građanima Sarajeva. Naglasio je i kako se trenutno priprema unutrašnja infrastruktura za dolazak novih tramvaja.

Ogromno poboljšanje, kako je naveo, građani će osjetiti dolaskom novih autobusa i minibusa, s obzirom da su u tom pogledu najdeficitraniji. Zbog toga su se svi u preduzeću obradovani što je prije nekoliko dana ministar saobraćaja KS Adnan Šteta odobrio odluku o raspisivanju javne nabavke za 30 novih vozila - deset autobusa, deset minibusa i deset zglobnih autobusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije