Gradovi

Nije bilo kvoruma, odbornici viđeni u hodniku

Nije bilo kvoruma, odbornici viđeni u hodniku
Foto: N.N. | Nije bilo kvoruma, odbornici viđeni u hodniku

TREBINJE - Rad Skupštine Trebinje, čija je većina dnevnog reda odrađena dan ranije, danas je prekinut, ali je pravi razlog ostao nejasan s obzirom na to da je u skupštinskoj sali registrovan nedostatak kvoruma, ali su pojedini odbornici viđeni u predvorju.

I dok su predstavnici opozicije iznosili pretpostavke da se iza svega kriju neusaglašeni stavovi o tački izbora i imenovanja u okviru koje se očekivalo imenovanje zamjenika gradonačelnika, predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak dao je objašnjenje činjeničnog stanja u skupštinskoj sali - nedostatak kvoruma.

On je negirao da su izbor i imenovanje bili tačka spoticanja u vezi s kojom se pozicija nije mogla ranije složiti, pa su nedolaskom pojedinih odbornika prolongirali raspravu o tome.

"Ne mogu da spekulišem o nekim stvarima o kojima nisam dovoljno upoznat, ali ne mislim da se išta spektakularno dogodilo, već je jednostavno stvar tehničke prirode", rekao je Banjak.

Opozicija je, međutim, izrazila sumnju da je nastavak sjednice prekinut upravo zbog izbora i imenovanja, ali i prijedloga odluke o davanju u zakup zemljišta.

"Banjak je rekao da ne postoji kvorum za današnji nastavak, ali ja mislim da to nije tačno jer vidim ovdje sve ljude u hodniku, u bifeu i okolo. Postoji kvorum, ali ne postoji većina, a zašto je to tako moraćete da pitate kolege iz SNSD-a", rekao je juče Vidomir Begenišić, predsjednik Kluba odbornika SDS-a.

Banjak je poručio da će postupiti prema zakonskoj obavezi, a to je da u roku od 15 dana sazove novu sjednicu Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije