Gradovi

Noćna akcija: Mještani uzeli lopate u ruke i očistili sve puteve

Noćna akcija: Mještani uzeli lopate u ruke i očistili sve puteve
Foto: Avaz.ba | Noćna akcija: Mještani uzeli lopate u ruke i očistili sve puteve
Nezavisne novine

GORAŽDE - Dok iz većine naselja stižu apeli da nadležni pošalju mehanizaciju pa i kritike zbog sporosti i nebrige za probleme građana, stanovnici goraždanskog naselja Grabovik uzeli su lopate u ruke, pišu federalni mediji.

U dijelu grada sa strmim i uskim saobraćajnicama velike mašine uglavnom i ne mogu pomoći pa ih stanovnici i ne čekaju već sami osiguraju da sve bude prohodno.

"Za samo sat, koliko je trajala ova noćna radna akcija na čiščenju snijega, svi putevi u naselju Grabovik su očiščeni i prohodni. Najveće zasluge i doprinos dalo je svo radno sposobno stanovništvo naselja Grabovik. Hvala svim učesnicima noćašnje radne akcije koji su se odazvali. Zajedno smo najjači",  izvijestio je član Savjeta mjesne zajednice Goražde 1 i organizator ove i sličnih akcija u Graboviku Adnan Efendić Efa.

Nedostaje soli

Dodaje da se, zbog konfiguracije terena, svake godine lopatama bore sa snijegom.

 "Jedino što nam nedostaje jeste soli za posipanje puteva, kao i lopata. To bi nam bilo od velike pomoći. Ovo su neke stvari za koje bi zamolio i apelovao na nadležne u Gradskoj upravi za koje nam mogu pomoći", dodaje Efendić, prenosi Avaz.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije