Gradovi

Nova akcija čišćenja javnih površina u Trebinju

Nova akcija čišćenja javnih površina u Trebinju
Foto: N.N. | Nova akcija čišćenja javnih površina u Trebinju

TREBINJE - Gradska uprava Trebinja i Javna ustanova "Ekologija i bezbjednost" organizovali su povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine veliku akciju uređenja grada.

Nemanja Sorajić, šef Službe civilne zaštite grada Trebinja, kaže da su se, uz nadležne službe, akciji odazvale javne ustanove i preduzeća, predstavnici mjesnih zajednica, udruženja građana i volonteri koji, osim čišćenja, imaju puno posla: od uređenja niskog rastinja, do košenja trave i orezivanja stabala na javnim površinama.

"U akciji je učestvovalo više od 150 učesnika raspoređenih po svim gradskim naseljima gdje se uređuju javne zelene površine, ulice, trotoari, prostori oko magistralnih puteva na prilazu gradu, a akcenat smo stavili na uređenje najvećeg naselja Gorica, kao i bregovačkog bazena, prostora oko bivše kasarne", naveo je Sorajić.

Ovaj dan obilježava se širom svijeta s ciljem da se skrene pažnja na značaj očuvanja životne sredine i podizanje ekološke svijesti, a to je takođe i jedna od aktivnosti projekta pod nazivom "Prekogranična inicijativa za zaštitu životne sredine", koji finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje "Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020", koji se realizuje i ovom akcijom.

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Fondacijom za razvoj sjevera Crne Gore (FORS Montenegro) i Komunalnim preduzećem iz Nikšića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije