Gradovi

Nova parking postolja za bicikle

Nova parking postolja za bicikle
Foto: Srna | Nova parking postolja za bicikle

BIJELJINA - Ispred zgrade Gradske uprave Bijeljina danas su postavljena dva parking-postolja za bicikle, što je jedna od aktivnosti predviđenih u okviru Evropske sedmice mobilnosti.

Osim u centru grada, još jedno postolje biće postavljeno ispred zgrade Policijske uprave, u okviru ove aktivnosti koja se u Bijeljini provodi od 16. do 22. septembra.

Parking-postolja donacija su samostalne zanatske radnje "Jovašević" koja je projektni partner Gradskoj upravi u okviru nedjelje u kojoj se promovišu zdravi vidovi kretanja.

Aleksandar Tomić iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine najavio je da će u narednom periodu biti postavljeno više jednoobraznih parking-postolja za bicikle ispred ustanova u Bijeljini da bi se građanima obezbijedili što bolji uslovi za korišćenje ovog vida prevoza.

"Birajući pješačenje ili bicikl umjesto motornih vozila činimo dobro za svoje zdravlje i okolinu u kojoj živimo", rekao je Tomić novinarima.

On je najavio da će u subotu, 21. septembra, od 17.30 časova za građane na Gradskom trgu biti organizovan besplatan pregled bicikala, nakon čega će biti održana revijalna biciklistička trka, a za najmlađe učesnike obezbijeđene su nagrade.

Prema njegovim riječima, projektni partner ove akcije preduzeće "M-bajk".

Tema Evropske sedmice urbane mobilnosti, koja se obilježava u više od 2.000 gradova širom svijeta, je pješačenje i vožnja bicikala, kao i ukazivanje na prednosti koje ovakav vid kretanja može da ima na zdravlje, životnu sredinu, ali i na lične i porodične finansije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije