Gradovi

Pratite nas na Google news

Nova skupštinska većina u Ljubinju

Nova skupštinska većina u Ljubinju
Foto: Ilustracija | Nova skupštinska većina u Ljubinju
Srna

LJUBINJE - Na današnjem zasjedanju Skupštine opštine Ljubinje ponovo je došlo do promjene skupštinske većine, jer je odbornik Rada Popović napustila DNS i najavila nezavisno djelovanje, a onda je prešla na stranu sa pet odbornika SDS-a i dva odbornika Socijalističke partije i tako promijenila odnos snaga u ovom parlamentu.

Skupštinsku većinu u Ljubinju do sada su činila četiri odbornika DNS-a, dva SNSD-a, jedan Demosa i jedan nezavisni odbornik.

Popovićeva danas nije željela da komentariše svoju odluku.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Stevo Drapić kaže da je ova promjena bila očekivana i da je podnesena inicijativa na protokol za formiranje nove skupštinske većine.

"Mislim da ćemo napraviti novu skupštinsku većinu koja će znati da radi svoj posao", rekao je Drapić novinarima u Ljubinju.

Iz nove skupštinske većine su najavili da će vrlo brzo zakazati sjednicu na kojoj će smijeniti skupštinsko rukovodstvo.

Predsjednik Skupštine opštine Ljubinje Slaviša Janjić kaže da ovo nije očekivao.

"Nemam komentar. Odbornici imaju na to pravo, osam ruku je skupštinska većina i ako je tako ja im želim svaku sreću", naveo je Janjić.

Odbornik SNSD-a Božo Ćuzulan ističe da su kod većine odbornika zastupljeni samo lični interesi.

"Iznenađen sam odlukom Popovićeve. SNSD je sa njom uvijek imao korektnu saradnju", kaže Ćuzulan.

Od lokalnih izbora održanih 2016. godine skupštinska većina u Ljubinju mijenjala se četiri puta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije