Gradovi

Nove knjige za Biblioteku "Filip Višnjić" u Bijeljini

Nove knjige za Biblioteku "Filip Višnjić" u Bijeljini
Foto: N.N. | Nove knjige za Biblioteku "Filip Višnjić" u Bijeljini

Fundus Narodne biblioteke "Filip Višnjić" bogatiji je za 137 naslova, vrijednosti 2.000 KM, koje je Gradska uprava Bijljine, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, poklonila ovoj ustanovi kulture.

Jovan Cvjetković, direktor Biblioteke, ocijenio je donaciju kao najprigodniji dar za Dan bibliotekara, koji se obilježava 9. oktobra.

"Pratimo potrebe naših korisnika i pokušavamo da obezbijedimo sve ono što čitaoci najviše traže , a Dan bibliotekara je prilika i da ukažemo na važnost knjige i čitanja, jer na taj način čuvamo kulturni identitet našeg naroda", poručio je Cvjetković.

On je istakao da Biblioteka, zajedno sa Gradskom upravom, radi na poboljšanju uslova rada u ovoj ustanovi, ali i poboljšanju usluga koje se korisnicima pružaju.

"Sve prostorije su klimatizovane, zgrada je priključena na gradsku toplanu, obezbijedili smo bežični internet, a na dječijem odjeljenju je počela elektronska pozajmica koja će uskoro biti moguća i na odjeljenju za odrasle. Kada epidemiološka situacija dozvoli, nastavićemo i sa promocijom  književnih djela u Velikoj sali", najavio je Cvjetković.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da je Gradska uprava sa zadovoljstvom izdvojila sredstva za kupovinu novih knjiga i najavio da će se ovakav vid podrške Biblioteci nastaviti i u buduće.

"Nije prvi put da pomažemo obnovu knjižnog fonda Gradske biblioteke jer cijenimo što imamo ustanovu koja je u svom poslu jedna od najboljih u regionu", poručio je Mićić.

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" je 2009. godine imala 3.000 članova i oko 40.000 posjeta, dok je 2019. godina završena sa više od 10.000 članova i oko 200.000 posjeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije