Gradovi

Pratite nas na Google news

Novi izgled mostova na kanalu Dašnica

Novi izgled mostova na kanalu Dašnica
Foto: N.N. | Novi izgled mostova na kanalu Dašnica
N.N.

BIJELJINA - Mostovi na kanalu Dašnica, na dijelu koji prolazi kroz gradsko jezgro Bijeljine, ovih dana dobiće novi izgled nakon sanacije i zamjene ograda, za šta je iz budžeta Grada izdvojeno oko 40.000 KM, saopšteno je iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

"Ovaj projekat Gradske uprave podrazumijeva sanaciju ograda na pet mostova i postavljanje novih na četiri mosta. Obuhvaćeni su mostovi koji se nalaze na potezu od Ulice Petra Kočića do Ulice 27. marta", navedeno je u saopštenju.

Prema riječima Nemanje Mitrića, iz ovog odjeljenja, na novim ogradama biće ugrađena i dekorativna rasvjeta u rukohvatima.

Sanacija i zamjena ograda na mostovima dio je širih aktivnosti na uređenju kanala Dašnica, koji u dužini od 3.100 metara prolazi kroz urbano područje Bijeljine.

Gradska uprava izradila je projekat uređenja kanala, a realizacija je počela ove godine, nakon što je Javna ustanova „Vode Srpske“ kreditnim zaduženjem kod Evropske investicione banke obezbijedila sredstva u iznosu od 4.627.000 KM.

Osim uređenja korita i prostora oko kanala, izgradnje saobraćajnica, biciklističko-pješačke staze i trotoara, postavljen je i urbani mobilijar – klupe, rasvjeta, kante za otpad, a nakon završetka radova kanal Dašnica postaće jedan od atraktivnijih dijelova grada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije