Gradovi

Novinari darivali krv

Novinari darivali krv
Foto: N.N. | Novinari darivali krv

​TREBINJE - Trebinjski novinari i ostali medijski radnici darovali su deset doza krvi u Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje.

U pitanju je druga ovogodišnja akcija u kojoj su novinari darovali krv, svjesni, kako kažu, činjenice da je to veoma važno zbog sapsavanja nečijeg života, a kao javne ličnosti daju i drugima primjer korisnog djelovanja.

Trebinjski medijski aktiv postoji već osam godina, a sa svakom novom organizovanom akcijom broj članova se povećava, tako da danas broji tridesetak davalaca.

U Službi za transfuzijsku medicinu kažu da ih raduju sve nove doze krvi i novi članovi, a posebno raduju novinari koji se pridružuju ovoj armiji, jer, kako kaže dr Dragan Šarenac, načelnik ove službe, oni sopstvenim primjerom najbolje promovišu ove humane aktivnosti.

Šarenac je podsjetio da je ovo 24 akcija trebinjske službe, koja je u prošloj godini  prikupila 2.339 doza krvi, ali se već sada, iako još nije isteklo pola ove godine, može računati da će i ona biti rekordna, sudeći po dosadašnjim rezultatima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije