Gradovi

Pratite nas na Google news

Novo šetalište na Dobrinji jedan nosiće naziv doktora Lazića

Novo šetalište na Dobrinji jedan nosiće naziv doktora Lazića
Foto: Arhiva | Novo šetalište na Dobrinji jedan nosiće naziv doktora Lazića
Srna

ISTOČNA ILIDŽA - Šetalište na Dobrinji jedan u opštini Istočna Ilidža nosiće ime uglednog hirurga doktora Miodraga Lazića koji je nedavno preminuo, a za ovu odluku na današnjoj sjednici glasali su svi odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža.

Ulica je široka 24 metra, a duga 510 metara.

U obrazloženju odluke koju je odbornicima predložio načelnik opštine Marinko Božović, navedeno je da je inicijativu pokrenula Boračka organizacija "Ilidžanski borac".

Iz "Ilidžanskog borca" podsjećaju da je čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić u najtežim trenucima odbrambeno-otadžbinskog rata na prvoj liniji fronta, kao jedan od osnivača ratne bolnice "Žica“ stručnošću, hrabrošću i humanošću spasio na hiljade života civila i vojnika, ne gledajući na vjersku i nacionalnu pripadnost.

U obrazloženju "Ilidžanskog borca“ se dodaje da su životne vrijednosti za koje se on zalagao, ljudske i moralne sposobnosti učinile doktora Lazića istinskim herojem ovog vremena.

Na Božovićevu inicijativu na današnjoj sjednici posthumno je dodijeljena Povelja opštine Istočna Ilidža doktoru Miodragu Laziću.

Hirurg Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila, u Nišu, od posljedica virusa korona, a sahranjen je 18. aprila na niškom Novom groblju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije