Gradovi

Novogodišnji paketići za romsku djecu

Novogodišnji paketići za romsku djecu
Foto: N.N. | Novogodišnji paketići za romsku djecu

BRČKO - Olimpijski komitet BiH uručio je danas 80 novogodišnjih paketića romskoj djeci - korisnicima Dnevnog centra u Brčkom, čiji je osnivač Omladinski centar "Vermont".

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić rekao je novinarima da je Komitet ove godine odlučio da novogodišnje paketiće uruči djeci romske populacije iz brčanskog naselja Brod, te da će paketiće dijeliti i djeci u Livnu u Tuzli.

Kisić je podsjetio da Olimpijski komitet, kao socijalno odgovorna sportska nevladina organizacija, već godinama ciljanim grupama u BiH uručuje poklon-pakete za novogodišnje praznike.

Direktor Omladinskog centra "Vermont" iz Brčkog Damir Radenković rekao je da ta nevladina organizacija mnogo radi na ostvarivanju prava djece, prije svega, na obezbjeđivanju istih uslova života za svu djecu u Brčko distriktu.

"U petak smo u saradnji sa Udruženjem `Romi na djelu` podijelili 80 paketića za drugu grupu mladih. U dogovoru smo i sa gradonačelnikom /Sinišom Milićem/ i predsjednikom Skupštine /Esedom Kadrićem/ da i oni podijele paketićima preostaloj djeci", rekao je Radenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije