Gradovi

Obilježen Dan Trebinjske brigade VRS

Obilježen Dan Trebinjske brigade VRS
Foto: N.N. | Obilježen Dan Trebinjske brigade VRS

TREBINJE - Sjećanjem na poginule borce iz redova Vojske Republike Srpske i svečanom akademijom u pozorišnoj sali Kulturnog centra, Gradska boračka organizacija Trebinje obilježila je 13. jul, Dan Trebinjske brigade VRS.

Nakon parastosa u crkvi svetog cara Lazara, koji je služio episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, polaganjem cvijeća u spomen-sobi je odata pošta poginulim pripadnicima Trebinjske brigade, poslije čega je kolona predvođena ratnim zastavama prošla gradskim ulica do centralnog spomen-obilježja borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Poruka s ovoga skupa bila je jedinstvena - žrtva trebinjskih boraca se ne smije zaboraviti, a naročito sjećanje na 268 poginulih heroja koji su život izgubili u borbi za  otadžbinu.

"Naši mrtvi drugovi treba da budu uzor svima nama koji danas uživamo u slobodi, ali i borci mogu i moraju da posluže ovom društvu kao uzor jednog čvrstog i dobrog društvenog poretka, te kao uzor mladim generacijama kako se treba njegovati patriotizam, jer razvijanjem patriotizma kod mladih lakše ćemo ih privoljeti da ostanu na prostorima za koje smo se borili", rekao je Dejan Bodiroga, predsjednik Boračke organizacije Trebinje.

S njim se složio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, naglasivši da uzornost i čestitost boraca Trebinjske brigade treba slijediti i danas, u miru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije