Gradovi

Obilježen Dan borca NOR-a

Obilježen Dan borca NOR-a
Foto: Vesna Duka | Obilježen Dan borca NOR-a

TREBINJE - Predstavnici grada Trebinja, Gradske organizacije SUBNOR-a, Socijalističke partije i porodica palih boraca NOR-a položili su cvijeće na Spomenik borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora u Gradskom parku u Trebinju, povodom 4. jula, Dana borca.

Rajko Ćapin, predsjednik trebinjskog SUBNOR-a, podsjetio je na datum kada je Politbiro CK KP Jugoslavije pozvao na oružanu pobunu i otpor fašizmu.

"Počeci ustanka u Trebinju tekli su kao i u drugim mjestima iako smo mi i prije 4. jula imali akcije, ali suprotstavili smo se nadmoćnijem neprijatelju, kojeg smo pobijedili uz velike žrtve, stvarajući perspektivu jedne divne zemlje", kazao je Ćapin.

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak je nakon polaganja cvijeća napomenuo da je 4. juli zauvijek promijenio tok istorije i potvrdio pravdoljubivost i želju za slobodom ovog naroda.

"Na prostoru Hercegovine je već početkom juna bio niz manjih otpora, prije svega ustašama, koje su sprovodile surovu politiku Nezavisne Države Hrvatske na ovim prostorima", kazao je Banjak.

Obilježavanju Dana borca NOR-a prisustvovalo je stotinak potomaka, poštovalaca, ali i nekadašnjih boraca Narodnooslobodilačkog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije