Gradovi

Obilježena godišnjica stradanja Srđana Aleksića

Obilježena godišnjica stradanja Srđana Aleksića
Foto: N.N. | Obilježena godišnjica stradanja Srđana Aleksića

TREBINJE - Povodom dvadeset osme godišnjice od smrti Trebinjca Srđana Aleksića, njegovu vječnu kuću su na Gradskom groblju Podgljivlje u Trebinju posjetili danas njegov otac Rade, predsjednik Skupštine Grada Trebinja Dragoslav Banjak i Srđanovi prijatelji.

"Svih ovih 28 godina, dolazeći na groblje, ja osjećam da sam svaki put i hrabriji i zreliji, ali i više čovjek, pa se nadam da se to dešava i drugim ljudima kojima se obraćamo na današnji dan, svake godine", kazao je Rade Aleksić nakon što je položio cvijeće na sinov grob.

Zahvalan je, kaže, svim dobrim ljudima koji cijene djelo njegovog sina, kao i medijima koji se, kako kaže, trude da poruku ljubavi prenesu što širem krugu ljudi, naročito mladima.

"Naročito bih volio da mladi ljudi dobiju ovu poruku kojom se prenosi značenje prijateljske ljubavi, šta znači ne biti lakom, živjeti sa drugima i za drugoga, biti spreman pomoći, pa se i žrtvovati za drugoga, što čovjeka čini čovjekom", dodao je Aleksić.

Podsjetivši da je Sveti Sava i dan kada se Trebinje sjeća Srđana Aleksića, čovjeka koji je u surovim ratnim vremenima izgubio život štiteći slabijeg, predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak je nakon polaganja cvijeća istakao da Trebinje ne zaboravlja svoje nevine stradalnike. 

"Grad Trebinje učestvuje u obilježavanju godišnjice njegove smrti, a jedan sportski kompleks i međunarodni plivački miting nose njegovo ime i na taj način trajno čuvamo uspomenu na njega", podsjetio je Banjak.  

Srđan Aleksić je stradao 1993. godine, braneći svoga sugrađanina, Bošnjaka Alena Glavovića.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije