Gradovi

Obnovljen most koji je srušen u poplavama

Obnovljen most koji je srušen u poplavama
Foto: Srna | Obnovljen most koji je srušen u poplavama

PRIJEDOR - Most preko rječice Bistrice u Prijedoru obnovljen je nakon što je srušen u poplavama u maju i junu, a iz budžeta grada za ove poslove je izdvojeno 13.000 KM.

Mjesto radova danas je obišao gradonačenik Prijedora Milenko Đaković koji je podsjetio da je u poplavama stradalo oko 20 mostova i 300 propusta, a da je šteta na infrastrukturi procijenjena na 1.360.000 KM.

"Vlada Republike Srpske pomogla je sa 500.000 KM, a ostalo će riješiti grad Prijedor", rekao je Đaković novinarima.

On je naveo da je preostalo da se na ovom mostu postavi još ograda, te podsjetio da je bujični potok Bistrica i ranije plavio okolinu.

"Ovo je jedan od prvih mostova koji se obnavljaju, dat mu je prioritet zato što je bio potpuno srušen i bio je odsječen čitav dio naselja koji prelazi preko rječice Bistrice", naveo je Đaković.

On je rekao da su građani izrazili spremnost da se uključe u sanaciju štete, da će im biti obezbijeđen građevinski materijal za propuste, a da će oni uraditi ostali dio posla.

Mještanin Plamenko Anđić rekao je da su poplave 5. juna uništile postojeći most, da je pet domaćinstava na području gdje se spajaju katastarske opštine Niševići i Omarska bilo odsječeno i da je gradska uprava reagovala odmah drugi dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije