Gradovi

Obuka za male neplivače na novom bazenu

Obuka za male neplivače na novom bazenu
Foto: Vesna Duka | Obuka u plivanju za male neplivače na novom bazenu

TREBINJE - Trebinjska škola sporta, koju za mališane uzrasta od šest do deset godina besplatno organizuje Sportsko društvo "Leotar", nakon ljetne pauze je nastavila s radom prvim treninzima u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

U pitanju je projekat u koji su već šestu godinu zaredom uključeni mališani nižeg školskog uzrasta od prvog do petog razreda, gdje je dio djece  koja su u ovoj školi ranije trenirala nastavio s radom, a dobar dio je nastavio s individualnim sportovima za koje su se opredijeli.

Velibor Brnjoš, sekretar Sportskog drušrva "Leotar", pri kome djeluje škola, kaže da su po školama podijeljeni promotivni materijali, te da već imaju dvadesetak novoprijavljenih učenika otkako je počela školska godina, dok je desetak njih odustalo od škole sporta jer su nastavili da se bave nekim sportom u kome su se pronašli.

"Ono što je novitet od ove sezone jeste da za sve male neplivače barem jednom sedmično organizujemo obuku u plivanju u novootvorenom zatvorenom bazenu u Trebinju", kaže Brnjoš.

On napominje da će se zavisno od broja upisane djece i raspoloživosti termina u treninge planirati uključiti i plivači koji bi barem nedjeljom, ako to bude moguće, plivali u ovom bazenu i usavršavali tehnike plivanja, a sve će se raditi u saradnji sa Plivačkim klubom "Leotar" i Javnom ustanovom "Bazeni" na zatvorenom bazenu.

Osim što su nastavili da se aktivnije bave sportom, većina mališana iz škole sporta uveliko trenira u trebinjskim sportskim klubovima, a među najzastupljenijim su fudbal i košarka, ali i odbojka, rukomet, atletika, dok su borilački sportovi manje zastupljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije