Gradovi

Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata u Kneževu

Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata u Kneževu
Foto: N.N. | Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata u Kneževu

KNEŽEVO - U opštini Kneževo donesena je naredba o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata na teritoriji opštine, u skladu sa mjerama za borbu protiv pojave i širenja virusa korona.

Naredbu je sinoć nakon sjednice Štaba za vanredne situacije donio načelnik opštine Kneževo Goran Borojević.

U skladu sa naredbom, obustavlja se do 23. marta rad ugostiteljskih objekata, uslužno-zanatskih radnji, svadbenih salona i rad pijace.

Tržni centri i trgovinski objekti će raditi od 7.00 do 20.00 časova, a nedjeljom do 16.00 časova.

Pri tom je, kako se navodi, neophodno ograničiti broj ljudi koji istovremeno mogu biti prisutni u zatvorenom prodajnom prostoru, tako da se na ulazu reguliše broj osoba koje istovremeno mogu ulaziti, a ispred blagajni označiti i organizovati razmak između kupaca od najmanje jedan metar.

Moteli u okviru svoje djelatnosti mogu pružati usluge smještaja i pripreme hrane samo za goste koji koriste uslugu smještaja.

Benzinske pumpe nastavljaju da rade u dosadašnjem režimu s tim da je prodaja ostale robe, osim goriva, ograničena do 18.00 časova.

U svim organizacionim jedinicama opštinske uprave organizovan je rad sa minimalnim brojem potrebnih izvršilaca na licu mjesta.

Sprovođenje ove naredbe kontrolisaće opštinsko Odjeljenje za inspekcijske poslove i komunalnu policiju.

Radi provođenja vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti u toku su mjere čišćenja i pranja gradskih ulica na teritoriji Kneževa, koje sprovode predstavnici opštinske vatrogasne službe u saradnji sa komunalnim radnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije