Gradovi

Od sutra dostava namirnica starim i bolesnim u Tesliću

Od sutra dostava namirnica starim i bolesnim u Tesliću
Foto: N.N. | Od sutra dostava namirnica starim i bolesnim u Tesliću

​TESLIĆ - Opštinska uprava Teslić od sutra pokreće akciju pod nazivom "Mi smo tu za vas", u okviru koje će biti omogućena kućna dostava osnovnih životnih namirnica starijim i nemoćnim osobama, te licima sa invaliditetom, trudnicama i svima u stanju potrebe, koje su bez podrške porodice, prijatelja, komšija.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević pojasnio je da je od danas aktivan broj za starije i nemoćne osobe, te lica sa invaliditetom, trudnice i svima u stanju potrebe za kućnom dostavom, bez naplate troškova dostave.

"Prije nekoliko dana smo uputili javni poziv u ime Opštinske organizacije Crvenog krsta za sve ljude dobre volje, volontere, da se uključe u aktivnosti koje su potrebne na osnovu mjera koje donosi Štab za vanredne situacije opštine Teslić, a to se odnosi na organizacije dezinfekcije, dostave hrane oboljelim, nemoćnim i starim osobama i mogu reći da za sada postoji oko dvadeset ljudi koji su se javili na ovaj poziv i oni su već uključeni u ovu aktivnost", rekao je Miličević te dodao da svi oni koji imaju ovu vrstu potrebe se mogu obratiti svojim predsjednicima Savjeta mjesnih zajednice, a u gradskoj zoni predsjednicima zajednice etažnih vlasnika.

Načelnik Miličević je ovim putem pozvao sve ljude koji su u mogućnosti, privatna preduzeće, privredne subjekte, privredna društva da se uključe u ovu humanitarnu aktivnost, na način da pomognu u troškovima koje ova aktivnost iziskuje, u slučaju da ih ne bude svakako ovu aktivnost finansiranje preuzima Opštinska uprava Teslić.

Sve osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, trudnice, osobe sa invaliditetom, koje su bez podrške porodice, prijatelja, komšija, moći će da se jave i zatraže dostavu određenih životnih namirnica i potrepština na broj telefona 053/431-317 i 066/117-103 OO "Crveni krst"“ Teslić.

✅ Vodiće se evidencija poziva kako bi se spriječile zloupotrebe, a jedna osoba će moći naručiti najviše 15 namirnica u koje spadaju hrana i osnovne životne potrepštine za higijenu, dok se neće moći poručivati kozmetika, alkoholna pića i slično.

✅Građani će uz dostavu dobiti i fiskalni račun i robu će moći platiti gotovinom.

✅Usluga dostave će raditi u potpunosti na neprofitnoj bazi (BESPLATNO).

POZIVAMO SVA DRUŠTVENO ODGOVORNA PREDUZEĆA DA SE UKLjUČE U FINANSIRANjE OVE HUMANITARNE AKTIVNOSTI NA BROJ TELEFONA 063/776-821.

✅Naša preporuka je da ovo bude VIŠEDNEVNA NABAVKA kako se iste osobe ne bi javljale svakog dana.

✅Servis dostave će raditi svaki dan, osim nedjelje.

✅Dostava će biti omogućena u gradskom naselju, kao i prigradskim i to: Rudnik, Gomjenica, Vlajići, Banja Vrućica, Donja Vrućica, Žarkovina, Vrela, Stenjak, Ružević, Barići, Đulić.

✅Operateri u pozivnom centru će narudžbe primati od 07,00 do 18,00 časova, dok će se dostava vršiti od 07,00 do 16,00 časova.

✅Centralni servis će vršiti Crveni krst Teslić, a u slučaju veće potrebe uključiće se dodatna vozila, kao i zaposleni iz Opštinske uprave Teslić, javnih ustanova i preduzeća na području opštine Teslić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije