Gradovi

Pratite nas na Google news

Odbijen zahtjev za izuzeće postupajućeg tužoca u predmetu SPO 15. maj

Odbijen zahtjev za izuzeće postupajućeg tužoca u predmetu SPO 15. maj
Foto: Ilustracija | Odbijen zahtjev za izuzeće postupajućeg tužoca u predmetu SPO 15. maj
Fena

TUZLA - Kolegij tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona odbio je zahtjev za izuzeće postupajućeg tužioca u predmetu SPO 15. maj Čazima Serhatlića.

Zahtjev je dostavio branilac osumnjičenog Envera Bijedića, bivšeg direktora Direkcije za obnovu i izgradnju Tuzla, protiv kojeg se vodi istraga u predmetu vezanom za zgradu 15. maj u Tuzli, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju.

"Kolegij tužilaca je, nakon prezentirane analize rada tužioca na samom predmetu, kao i analize i rasprave o iznesenim obrazloženjima i razlozima za izuzeće postupajućeg tužioca, donio odluku da zahtjev bude u cjelosti odbijen", navodi se u saopštenju Kantonalnog tužilaštva TK.

Zamjenik glavnog tužioca ovog tužilaštva i šef Odjeljenja 1 Jezdimir Spasojević, koji prati i upravlja radom Odsjeka za organizovani, privredni kriminal i korupciju, kao izvjestilac o zahtjevu za izuzeće na Kolegiju, kome je nadležnost za praćenje rada na ovom predmetu prenio glavni tužilac, saopštio je na Kolegiju da će cjelokupan spis vezan za ovaj predmet dostaviti federalnom tužilaštvu FBiH, sa prijedlogom da se predmet na dalje postupanje dostavi nekom od drugih kantonalnih tužilaštava na području Federacije BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije