Gradovi

Odbor­ni­ca na­pus­ti­la sje­dni­cu jer joj je za­bra­nje­no sni­ma­nje

Odbor­ni­ca na­pus­ti­la sje­dni­cu jer joj je za­bra­nje­no sni­ma­nje
Foto: N.N. | Odbor­ni­ca na­pus­ti­la sje­dni­cu jer joj je za­bra­nje­no sni­ma­nje

DOBOJ - Ni deset minuta u dobojskoj skupštinskoj sali nije provela PDP-ova odbornica Olivera Nedić, jer joj je Sevlid Hurtić (koalicija "Doboj u srcu"), predsjednik lokanog parlamenta, oduzeo riječ, nakon čega je ona napustila skupštinsko zasjedanje.

Drama je nastala zbog mobilnog telefona.

"Sebe snimam, ja ne snimam Vas, ne snimam Vaše diskusije, ne iznosim to nigdje, odgovorna sam svojim glasačima", kazala je tokom rasprave sa Hurtićem Nedićeva.

Hurtić joj je poručio da to nije dozvolio, jer "ne zna šta može izaći iza toga".

"Ja sam njoj na prvoj sjednici rekao da ne dozvoljavam da se javno snimi. Novinari su prisutni tu, znači, svaki novinar može da snimi čitavu sjednicu Skupštine i da je stavi na YouTube, novinarima je dozvoljeno, ali odbornicima nije", poručio je Hurtić.

Predsjednik Skupštine voli biti malo teatralan, kao i koleginica iz PDP-a, mišljenja je Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

"Ne vidim uopšte razlog za oduzimanje riječi. Svakako vi snimate, ne znam šta ona može snimiti, a uostalom, njoj niko ne brani da ponese telefon, ne znam zašto je ona upozorila da će snimati, tako da, po mom mišljenju, nepotrebno je došlo do tog incidenta", rekao je Gligorić.

U nastavku sjednice više nije bilo incidenata, a odbornici su usvojili 63 tačke dnevnog reda, između ostalog i rebalans budžeta za 2021. u iznosu od 61.872.325 KM, što je za 14 miliona KM više od prvobitno usvojenog budžeta za ovu godinu.

Odbornici su odlučili i kome će dodijeliti nagrade koje se povodom 28. juna, Dana grada, dodjeljuju istaknutim pojedincima i kolektivima.

Najveće priznanje Plaketu grada, uz iznos od po 5.000 KM, dobiće Vlado Đajić, direktor UKC RS, te dvije lokalne zdravstvene ustanove Dom zdravlja i Bolnica "Sveti apostol Luka".

"Sami smo svjesni da su oni definitivno nosioci nekih najtežih poslova, zadataka, obaveza, u ovom vremenu pandemije, tako da prije svega vjerujem da se svi slažete sa mnom da su zaslužili da budu nagrađeni, bar na ovakav simboličan način", izjavio je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika.

Amblem grada uz iznos od po 3.000 KM dodijeljen je Gradskom duvačkom orkestru za doprinos u očuvanju tradicije i kulture, te Sveti Jovanoviću za izuzetno stvaralaštvo u oblasti muzike i kulture.

Novčane nagrade u iznosu od po 3.000 KM odlaze Udruženju žena "Plane" te Udruženju Roma "Zlatni točak".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije