Gradovi

Odbornici u Doboju glume Alana Forda

Odbornici u Doboju glume Alana Forda
Foto: Ilustracija | Odbornici u Doboju glume Alana Forda

DOBOJ - Borba za poslaničke liste počela je u Skupštini grada Doboj skoro godinu dana prije opštih izbora, a to je nagovijestila burna rasprava odbornika koji se žele dokopati mjesta u Narodnoj skupštini RS.

Murvetu Bajraktareviću, bivšem poslaniku koalicije "Domovina" (SBiH), a sada predsjedniku dobojske Skupštine, je njegov kolega iz klupa Sevlid Hurtić (SDA) priredio neprijatno iznenađenje na posljednjem zasjedanju.

Hurtić je za govornicom otkrio da je bivši radnik preduzeća koje je u vlasništvu Bajraktarevićeve porodice optužio nekadašnjeg poslodavca da je utajio poreze i doprinose.

"Imam informacije od njegovog knjigovođe, koji je pričao mom prijatelju da je čak izvršena utaja hiljadu minimalnih penzija u RS. Toliko o prvom čovjeku Skupštine grada. Ja kažem da je sramota da vi budete prvi čovjek grada zbog ovakvih stvari što radite", rekao je Hurtić.

Njemu je Bajraktarević pokušao da oduzme riječ ne bi li ga spriječio da nastavi s iznošenjem takvih informacija, ali je na kraju od toga odustao.

"To je privatna stvar. Ovo što ćete vi reći, to je meni jako bitno jer ćete imati privatnu tužbu, zato što istraga nije završena. Ovo je 'kuhinja' SDA, koja mi je poslala inspekciju", naveo je Bajraktarević, te ustvrdio da odbornik SDA i njegove stranačke kolege u FBiH stoje iza kampanje koja se vodi protiv njega.

Da i drugi odbornici "konkurišu" za liste preko kojih žele da političku karijeru nastave u Narodnoj skupštini RS dalo se naslutiti tokom rasprave o izmjenama regulacionih planova, koji su omiljena tema opozicije.

Odbornici su jedni drugima prebacivali da ne poznaju ovu oblast i da nisu pripremljeni da o istoj diskutuju.

"Jasno je da se odbornici koji izlaze nisu nešto bolje pripremili od mene, nego su tu da se utrkuju ko će bolje braniti gradonačelnika, pa da poslije pokupe neke sitne ili krupne poene", smatra Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

On je Slobodanu Vasiljeviću, kolegi iz PDP-a, poručio da od kada je ušao u Skupštinu "glumi Alana Forda" jer, između ostalog, stalno potencira da se za rasprave sprema, a Vasiljević mu nije ostao dužan.

"Svaki put ću izaći da ovakve kvalifikacije, ovakvu populističku priču svedem na minimum. Drago mi je da ćemo donijeti odluku da mi odbornici idemo na usavršavanje, da naučimo neke stvari", kazao je Vasiljević.

Vječiti kandidat za narodnog poslanika Sretko Đurković (NDP) se požalio da ga mediji vrebaju na svakom koraku, zbog čega je njegovo parkiranje na trotoaru izazvalo negativne komentare na društvenim mrežama.

"Ta 'Doza Doboja' snimi me na trotoaru kada sam spasavao momka koji je pao s bicikla. Pošao sam da ga spasim jer je slomio nogu, a slikali moje auto. Nikada ne bih sebi dozvolio da parkiram na trotoaru", branio se Đurković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije