Gradovi

Pratite nas na Google news

Odbornik prijavio kolegu jer je migrante nazvao "garavim likovima"

Odbornik prijavio kolegu jer je migrante nazvao "garavim likovima"
Foto: Ilustracija | Odbornik prijavio kolegu jer je migrante nazvao "garavim likovima"
N.N.

SARAJEVO - Šef kluba odbornika Naše stranke u Opštinskom vijeću Novo Sarajevo Robert Pleše uputio je prijavu protiv opštinskog i gradskog nezavisnog odbornika Srđana Srdića nakon što je na sjednici OV grupu migranata nazvao "garavim likovima", saopćeno je iz Naše stranke.

"Ovakvo ponašanje vijećnika i vijećnica je neprihvatljivo i kršenje je Kodeksa ponašanja izabranih zvaničnika Općine Novo Sarajevo. Po primanju ovog predmeta Etička komisija je jednoglasno osudila ovaj vid komunikacije izabranih zvaničnika, te smo u skladu sa članom 27. Poslovnika Komisije izrekli usmenu opomenu vijećniku Srđanu Srdiću", navodi Ahmed Kosovac, predsjednik Etičke komisije OV Novo Sarajevo.

Iako je Komisija tražila da se na prvoj narednoj sjednici Opštinsko vijeće informiše o ovom Zaključku Etičke komisije, što je u skladu s Poslovnikom o radu Etičke komisije, predsjedavajuća i rukovodstvo OV nije uputilo poziv šefovima klubova za kolegij na kojem bi se razmatralo uvrštavanje ove tačke na dnevni red, navodi se u saopštenju

"Općinsko Vijeće nije informisano o našim odlukama, što odaje utisak da je većini u Novom Sarajevu sintagma 'garavi likovi' prihvatljiva", kaže Kosovac, prenosi "Klix.ba".

Ovakav vid izražavanje tretiran je i u Krivičnom zakonu BiH (član 145a), kao i u Krivičnom zakonu FBiH (član 163), naveo je Pleše u svojoj prijavi.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije