Gradovi

Održana komemorativna sjednica povodom smrti Đoke Mihajlovića

Održana komemorativna sjednica povodom smrti Đoke Mihajlovića
Foto: N.N. | Održana komemorativna sjednica povodom smrti Đoke Mihajlovića

BIJELJINA - U Centru za kulturu "Semberija" danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti generalnog sekretara Crvenog krsta Republike Srpske Đoke Mihajlovića, koji je preminuo 3. aprila u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske od posljedica zaraze virusom korona.

Predsjednik Crvenog krsta Srpske Brano Dursun istakao je da Mihajlovićevi prijatelji i saradnici, zbog vanredne situacije u vrijeme kada je preminuo generalni sekretar ove organizacije, nisu mogli dostojanstveno da ga isprate, ali da se svakog dana sjećaju njegove humanosti i čovječnosti.

"I danas, kada se održava komemorativna sjednica, zbog propisanih mjera nisu u prilici svi da prisustvuju, najviše 50 lica. Izgubili smo jednog od najboljih ljudi iz naše organizacije. Tih, miran, povučen, ali sa čvrstim stavom i uvijek tamo gdje je najpotrebnije. U vrijeme korone, i pored velikog gubitka sa kojim smo se suočili, Crveni krst je morao da rješava odgovorne zadatke, ali ni u jednom trenutku nismo zaboravljali našeg Đoku Mihajlovića", naglasio je Dursun.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvenog krsta Republike Srpske Snežana Kovač kaže da je 10 godina sarađivala sa Mihajlovićem i da je njegova iznenadna smrt pogodila cijelu stručnu službu ove organizacije.

"U sebi je nosio humanost i ljudskost i zato je i bio toliko godina u Crvenom krstu. U njemu smo imali osobu koja nas razumije, istinskog prijatelja. To nam je i dalo snagu da još predanije nastavimo sa radom u prethodna dva mjeseca i da završimo sve zadatke onako kako ih je naš Đoko ranije isplanirao", poručila je Kovačeva.

Predsjednik Crvenog krsta BiH Husein Kličić izrazio je saučešće Mihajlovićevoj porodici koja je, prema njegovim riječima, izgubila dobrog muža, oca, dedu, a prije svega velikog čovjeka.

"Prisustvujemo tužnom skupu, međutim, on treba da nas podsjeti na svu veličinu našeg kolege Đoke i na sva njegova djela. Nemoguće je nadoknaditi takvog kolegu, ali život ide dalje. Iako nije više sa nama, ostaje zauvijek u našim srcima", rekao je Kličić.

Đoko Mihajlović je funkciju generalnog sekretara Crvenog krsta Republike Srpske obavljao od 2010. godine, a član Crvenog krsta bio je od 1992. godine. Jedan je od najzaslužnijih za početak rada Narodne kuhinje u Bijeljini, osnivač je i prvi predsjednik Fonda solidarnosti Crvnenog krsta Republike Srpske, a tokom velikih poplava dao je značajan doprinos na saniranju posljedica.

Za svoj rad i angažovanje u Crvenom krstu više puta je predlagan za priznanja, ali nije pristajao na to, jer je smatrao da ona pripadaju volonterima.

 Nosilac je Oktobarske spomenice stvaralaca Republike Srpske. Rođen je 29.6.1958. godine u Bijeljini. Iza sebe ostavlja suprugu i dva sina sa porodicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije