Gradovi

Održana obuka za komandante lokalnih kriznih štabova u Bijeljini

Održana obuka za komandante lokalnih kriznih štabova u Bijeljini
Foto: N.N. | Održana obuka za komandante lokalnih kriznih štabova u Bijeljini

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović učestvovao je na obuci koju je organizovala Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, a čiji je cilj upoznavanje komandanata lokalnih kriznih štabova sa sistemom zaštite i spašavanja Republike Srpske. Obuka je organizovana za gradonačelnike i načelnike opština Područnog odjeljenja Bijeljina, koje obuhvata Bijeljinu, Zvornik, Srebrenicu, Ugljevik, Lopare, Šekoviće, Osmake, Vlasenicu, Miliće i Bratunac.

Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju u RUCZ Dragiša Tešanović bio je jedan od predavača na današnjoj obuci i upoznao je učesnike sa procedurama traženja, pružanja i prihvata pomoći, kao i sa komunikacijom u vanrednim situacijama i odnosima sa medijima i građanima.

"Procijenili smo da je vrijeme nakon nedavno održanih lokalnih izbora i imenovanja gradonačelnika i predsednika opština pravi trenutak da ih upoznamo sa njihovom ulogom i obavezama u lokalnim kriznim štabovima. Pokazaćemo im kako treba da formiraju svoje timove i sektore, kao i koje planske dokumente i procjene treba da donose", naglasio je Tešanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao da je učešće u ovoj obuci važno za njega i Gradsku upravu.

"Svjedoci smo da su krizne situacije neizbježne i da nas i najmanja nespremnost može skupo koštati. Nažalost, Bijeljina je to naučila iz svog iskustva. Nadam se da će ova obuka poboljšati naš rad i kapacitete da odgovorimo izazovima, a mi ćemo i u budućnosti činiti sve da zaštitimo naše građane i imovinu", zaključio je Petrović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije