Gradovi

Održana panel diskusija "Žene za žene Bijeljine"

Održana panel diskusija "Žene za žene Bijeljine"
Foto: N.N. | Održana panel diskusija "Žene za žene Bijeljine"

BIJELJINA - U okviru projekta "Postojim i ja", koji finansira TPO fondacija, Aktiv mladih SDS Semberija – Mićo Mićić organizovao je panel diskusiju pod nazivom "Žene za žene Bijeljine", na kojoj je razgovarano o ženama u politici i njihovom ostvarivanju na porodičnom i profesionalnom planu.

Učesnik diskusije i kandidat SDS Semberija za odbornika u gradskom parlamentu Branka Marković Savčić istakla je da je za bilo koji posao važna dobra organizacija.

"Osim dobre organizacije vremena u toku dana, veoma je važna podrška ostalih članova porodice. Ako je imate, možete da postignete sve što zamislite, i u okviru profesije kojom se bavite i u politici", rekla je Savčićeva i dodala da je u politici važan i kontinuitet djelovanja.

Kandidat Željka Grujičić smatra da ostvarivanje političkih ciljeva nije moguće bez upornosti.

"Godinama se bavim humanitarnim radom i pitanjima boračke populacije i žena i mogu reći da se svaka prepreka, koliko god bila velika, može savladati jedino ako ste uporni", navela je Grujičićeva.

Prema riječima kandidata Ane Tikveše, o usklađivanju obaveza žena, odnosu porodice i karijere, priča se godinama, ali je krajnje vrijeme da žene u Republici Srpskoj postanu prisutnije u javnom životu.

Učesnicama panel diskusije obratio se i predsjednik SDS Semberija Mićo Mićić, poručivši im da budu istrajne i da se bore za što veću zastupljenost u Skupštini Grada Bijeljina, gdje će moći da prezentuju položaj semberskih žena, ukažu na određene probleme i što lakše ih riješe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije