Gradovi

Ogromna stijena se urušila pred vrata kuće

Ogromna stijena se urušila pred vrata kuće
Foto: CZ ZHK | Ogromna stijena se urušila pred vrata kuće

GRUDE - Zemljotres koji je u 10.29 minuta pogodio područje zapadne Hercegovine, uz samu granicu s Hrvatskom kod Imotskog, sa epicentrom sedam kilometara zapadno od Gruda izazvao je oštećenja na brojnim stambenim objektima

GRUDE - Zemljotres koji je u 10.29 minuta pogodio područje zapadne Hercegovine, uz samu granicu s Hrvatskom kod Imotskog, sa epicentrom sedam kilometara zapadno od Gruda izazvao je oštećenja na brojnim stambenim objektima.

Potvrdio je ovo za portal „Avaza“ Drago Martinović, direktor Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona, Drago Martinović.

Kako je rekao, na području Grudskog Vrila ogromna stijena se urušila u dvorište porodične kuće.

"Zaustavila se pred sami ulaz u kuću i, nas reću, niko nije stradao", rekao je Martinović.

Kada je riječ o oštećenjima na objektima, Martinović je rekao da se radi, uglavnom, o napuknućima zidova i pomjeranju crijepa. Uglavnom se, kazao je, radi o objektima starije gradnje.

"Sutra će općinska komisija za procjenu šteta izaći na lice mjesta i utvrditi stanje na terenu", rekao nam je Martinović.

Potvrdio nam je da je među stanovništvom bila zavladala prava panika te da su ljudi, jednostavno, mislili kako će se sve urušiti.

"U dvije škole su učenici bili evakuirani, sreća je pa smo u proteklom periodu imali vježbe evakuacije. U školama nisu zabilježena oštećenja, a nastava je nastavljena", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije