Gradovi

Olimpijski bazen u novom ruhu, između ležaljki distanca

Olimpijski bazen u novom ruhu, između ležaljki distanca
Foto: N.N. | Olimpijski bazen u novom ruhu, između ležaljki distanca

TREBINJE - Olimpijski bazen "Abazovina" u Trebinju u potpunosti je renoviran, a za potpunu dezinfekciju vode dobio je novu automatsku hlornu stanicu.

"Mi smo, i da nije bilo virusa korone, imali u planu zamjenu stare hlorne stanice, što je za rad bazena naročito značajno, tim prije kada se zna da stara decenijama nije mijenjana", kaže Zoran Čučković, direktor Javne ustanove "Bazeni" Trebinje.

Dodaje da ovo nije jedina rekonstrukcija bazena, jer je nanovo urađen kompletan prostor oko olimpijskog i malog dječjeg bazena, a nekadašnji mobilijar u potpunosti je zamijenjen.

"Nanovo je ofarban i cjelokupan plato od 1.750 kvadrata oko bazena, koji se redovno i dezinfikuje, kao i sami bazeni, olimpijski i mali dječji, a nanovo su urađene i fasade u bazenima", kaže Čučković.

On napominje da su na sjevernoj strani potpuno preuređeni otvoreni šank i plato na kome je bio ugostiteljski prostor, dok je na istočnoj strani preuređen prostor s novim ležaljkama. Sređeni su i ostali natkriveni i otkriveni prostori za sunčanje, gdje su ležaljke postavljene na distanci, a takvo mjesto je i za peškire.

Na zapadnoj strani je natkriveni kutak za majke s malom djecom, u blizini malog bazena, a renovirane su i tribine na zapadnoj strani, s mjestima za sudije i novinare kada se bazen koristi za takmičenja.

Zbog mjera predostrožnosti se na bazen ulazi na ista vrata kao i ranijih godina, ali je izlaz otvoren na drugoj strani, uz obavezne mjere dezinfekcije.

Bez obzira na virus korona, zainteresovanost kupača za Olimpijski bazen u Trebinju je veoma velika.

Radno vrijeme bazena je svakim danom od 11 do 18 časova, dok je zainteresovanim kupačima i ove godine omogućeno noćno kupanje od 20 do 22 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije