Gradovi

Olujno nevrijeme pogodilo Gradišku, sve službe na terenu

Olujno nevrijeme pogodilo Gradišku, sve službe na terenu
Foto: Micro mreža | Olujno nevrijeme pogodilo Gradišku, sve službe na terenu

GRADIŠKA - Gradišku je danas oko 15 časova pogodilo olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i pljuskovima. Oluja je pričinila materijalnu štetu, a sve službe grada na Savi su podignute na noge.

Šteta je pričinjena na brojnim domaćinstvima, gdje je jak vjetar nosio krov. Tako je u selu Brezik Laminci nekoliko kuća ostalo bez crijepa, a nakrivljeni su i stubovi električne energije, koja je isključena u većini gradiških sela.

Kako su nam kratko poručili iz Elektrodistribucije Gradiška, koja je u ovoj oluji ostala bez krova na zgradi, njihove ekipe su na terenu, a građani konstantno zovu kako bi prijavili kvarove.

Na terenu je i ekipa Civilne zaštite Gradiška, iz koje dodaju da je ovo nevrijeme iznenadilo stanovništvo i da je na nekoliko objekata pričinjena materijalna šteta, kao i da su neki putevi blokirani.

"Evo naša služba je odmah izašla na teren. Prema informacijama koje imamo u krugu Bolnice Gradiška je palo nekoliko stabala. Kao što vidite i ovdje je palo jedno stablo na vrtić. Vatrogasci su put prema Žeravici učinili prohodnim, jer je drvo palo preko čitavog puta. Za sada imamo toliko informacija", ističe Nebojša Knežević, načelnik Odjeljenja civilne zaštite u Gradišci.

Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška je raspoređena po užem centru grada kako bi spriječila da dođe do većih problema. Vatrogasce prate radnici javnog preduzeća "Gradska čistoća" Gradiška, uklanjajući grane i predmete koji bi mogli ugroziti građane ili saobraćaj.

"Naše ekipe su na terenu. Aktivirali smo sve radnike koje smo mogli kako bi uklonili ostatke drveća i predmete razbacane po gradu", kratko poručuje direktorica KP Gradska čistoća Gradiška, Renata Obradović.

Meteorolog Duško Mrkonjić ističe da je ova oluja product ciklonske aktivnosti i prolaska hladnog vjetra.

"Ciklonska aktivnost i prolazak hladnog fronta uticao je na pojavu jakih pljuskova praćenih grmljavinom na sjeverozapadu Srpske. Pored pljuskova i električnog pražnjenja, na teritoriji Gradiške bili su osmotreni i jaki do olujni udari vjetra koji su oborili više desetina stabala, ali i bilborda, gdje je vjetar nosio predmete po putu", rekao je on.

Iz Gradske uprave Gradika su zamolili građane za strpljenje jer su sve službe na terenu. Ono što je najbitnije je da nema povrijeđenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije