Gradovi

Pratite nas na Google news

Olujno nevrijeme u Trebinju, grom udario u kuću

Olujno nevrijeme u Trebinju, grom udario u kuću
Foto: N.N. | Olujno nevrijeme u Trebinju, grom udario u kuću
Vesna Duka

TREBINJE - U snažnom olujnom nevremenu, praćenom jakom kišom i grmljavinom, koje je u noći između subote i nedjelje zahvatilo Trebinje, grom je udario u kuću Ljubibratića, u selu Ljubova, oborivši dimnjak s kuće, a uništen je i dobar dio krova.

Sve se dešavalo oko dva sata iza ponoći, kada je oluja bila i najsnažnija, a u to vrijeme u kući su bile jedna žena i osmogodišnja djevojčica, koje su srećom nepovrijeđene.

Vlasnica kuće je u ranim jutarnjim časovima pozvala hitni broj 121, nakon čega su pripadnici Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost", Službe civilne zaštite, odmah krenuli na teren i u toku prijepodneva pokrili kuću kako bi se, do konačne sanacije krova, u njoj moglo živjeti.

Pripadnici Civilne zaštite koji su bili na terenu kažu da su sav iskoristivi crijep s krova vratili na mjesto, a dio s kojeg je crijep polomljen pokrili ceradom i obezbijedili da može izdržati padavine još nekoliko dana, dok se taj dio ne pokrije novim crijepom.

Šteta na kući je ogromna, jer je dio krova potpuno uništen, kao i odžak koji će se trebati nanovo raditi, a pregorjele su i dvije faze, kao i više električnih uređaja koji su u tome momentu bili uključeni u struju.

U Javnoj ustanovi "Ekologija i bezbjednost" kažu da je u toku noći u Trebinju palo oko  60 litara kiše po metru kvadatnom, a u Popovom polju preko 200 litara, gdje je u selu Čvaljina, federalne opštine Ravno, voda odnijela asfaltni put, pa su mještani sela ostali odsječeni.

Najčitanije