Gradovi

Opet polomljen polubranik na prelazu u Zalužanima u Banjaluci (VIDEO)

Opet polomljen polubranik na prelazu u Zalužanima u Banjaluci (VIDEO)
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Opet polomljen polubranik na prelazu u Zalužanima u Banjaluci (VIDEO)

BANJALUKA – Polubranik na putnom prelazu Zalužani u Banjaluci opet je polomljen od strane nemarnog vozača.

Ovo se na ovom prelazu već nekoliko puta dogodilo u zadnjih par mjeseci.

Iz Željeznica Republike Srpske ističu da ulažu maksimalne napore kako bi obezbjedile nesmetano i bezbjedno odvijanje saobraćaja na putnim prelazima.

"Sačuvati prije svega ljudske živote ali i svoju imovinu, željezničarima je svakodnevnica. Taj posao, ugrožavajući bezbjednost i nanoseći značajnu materijalnu štetu, u velikoj mjeri otežavaju pojedinci koji iznova ignorišu propise, pravila i saobraćajnu kulturu uopšte. Najoštrije osuđujemo ovakva postupanje učesnika u saobraćaju. Ponovo apelujemo i podsjećamo, da su svi učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju", istakli su iz Željeznica Republike Srpske.

Dodali su da je lična nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

"Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvijek ima prednost!", naveli su iz ovog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije