Gradovi

Opština Bileća dijelom pomoći iz Srbije isplatila zaostale plate

Opština Bileća dijelom pomoći iz Srbije isplatila zaostale plate
Foto: Velibor Tripić | Opština Bileća dijelom pomoći iz Srbije isplatila zaostale plate

BILEĆA - Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za novčanu pomoć Srbije od 500.000 evra, koja je bila značajna za sanaciju budžeta ove opštine.

"Od toga mi smo isplatili sve zaostale plate iz 2023. godine za ljude koji ne tuže opštinu za plate u iznosu od oko 210.000 KM, izmirili smo poreze i doprinose zaključno sa trećim mjesecom ove godine za sve zaposlene u iznosu od 360.000 KM, dobavljačima 110.000 KM za dugove", izjavio je Srni Vujović.

On je dodao da su za grantove uplatili oko 30.000 KM, subvencije od 160.000 KM i za socijalna davanja oko 100.000 KM.

Vujović je rekao da se finansijska situacija u opštini popravlja, te da su zaposleni koji tužbom prema opštini naplaćuju platu, primili posljednju platu za mart, a oni koji ne tuže opštinu još nisu primili za januar.

"Za tri i po godine smanjili smo broj izvršilaca za oko 100. Tu nam je Vlada Republike Srpske pomogla sa dva miliona KM za stimulativne otpremnine", rekao je Vujović.

On je rekao da se u narednom period vidi izlazak iz finansijske krize opštine, te da se nada boljim danima za Bileću.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posjete opštini Bileća prošlog mjeseca obećao je finansijsku pomoć od 500.000 evra opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije