Gradovi

Opština Ljubinje će pomoći parove sa sterilitetom

Opština Ljubinje će pomoći parove sa sterilitetom
Foto: N.N. | Opština Ljubinje će pomoći parove sa sterilitetom

LJUBINJE- Opština Ljubinje će napraviti pravilnik i donijeti odgovarajuće odluke uz pomoć Udruženja “Bebe”, kako bi olakšali sve procedure i pronašli najbolji model za pomoć parovima sa problemom steriliteta sa područja ove lokalne zajednice.

Ovo je zaključeno na sastanku načelnika opštine Ljubinje Steve Drapića i predsjednice Udruženja parova sa problemom sterilieta “Bebe” Snežanom Misitom.

Napominjući da se pri tome moraju uzeti u obzir i sve specifičnosti poput imovinskog stanja, godina starosti i činjenice da li parovi već imaju djecu ili ne, kao i razni drugi kriterijumi, Drapić je kazao da se ovaj problem ubuduće moraju rješavati sistemski.

“Novac ne smije biti prepreka nikome da se ostvari kao roditelj i dok sam načelnik vodiću se time i tako se i ponašati. Znam da je budžet naše opštine mali i nedovoljan za sve, ali ukoliko je potrebno da biram između asfaltiranja nekog puta i pomoći nekome da se ostvari kao roditelj uvijek ću odabrati ovo drugo",  istakao je načelnik Drapić.

Misita je istakla da su dogovorili  da u narednih par mjeseci, u saradnji sa opštinom Ljubinje, Domom zdravlja Ljubinje i nadaju se i privatnom ambulantom "Dr Savo", izvrše promotivno-informativnu kampanju pod nazivom "Sterilitet nije sramota".

“Želimo ohrabriti bračne parove koji imaju problem sa sterilitetom sa područja opštine Ljubinje da se jave nama u udruženju i da dobiju neophodnu pomoć i savjete”, dodala je Misita.

Kaže da je radosna zbog otvorene podrške i samom Udruženju, ali prvenstveno porodicama sa problemom steriliteta koju je dobila od strane ljubinjskog načelnika, izražavajući nadu da će ostvariti  korisnu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije