Gradovi

Pratite nas na Google news

Opštinski štab izdao naredbu za zaposlene u zajedničkim institucijama

Opštinski štab izdao naredbu za zaposlene u zajedničkim institucijama
Foto: Arhiva | Opštinski štab izdao naredbu za zaposlene u zajedničkim institucijama
Srna

SOKOLAC - Štab za vanredne situacije na Sokocu izdao je naredbu prema kojoj su lica, zaposlena u zajedničkim institucijama BiH, dužna da se jave u Dom zdravlja odmah po saznanju da su njihove radne kolege pozitivne na virus korona da bi se obavila epidemiološka anamneza.

U takvim slučajevima, prema ovoj odluci, postupa se po unaprijed definisanim procedurama radi zdravstvenog nadzora i sprovođenja neophodnih prventivnih mjera, lične i zaštite cjelokupnog stanovništva na području opštine Sokolac.

Ovom naredbom obavezuju se pravna i fizička lica i preduzetnici, koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da koriste zaštitne maske i rukavice, obavezno vrše dezinfekciju, te obezbijede zaštitnu masku i rukavice licima koja koriste njihove usluge, a nemaju ih.

Zabranjeno je okupljanje u grupama većim od tri lica na javnom mjestu. Na otvorenom prostoru građani su dužni da drže socijalnu distancu od dva metra i obavezno nose zaštitnu masku i rukavice, naveo je Štab za vanredne situacije opštine Sokolac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije