Gradovi

Pratite nas na Google news

Organizovan humanitarni bazar za Minju Matić u Bijeljini

Organizovan humanitarni bazar za Minju Matić u Bijeljini
Foto: N.N. | Organizovan humanitarni bazar za Minju Matić u Bijeljini
N.N.

BIJELJINA - Na gradskom trgu u Bijeljini organizovan je humanitarni bazar čiji je cilj prikupljanje novca za liječenje jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca, koja boluje od rijetke i izuzetno teške neuromišićne bolesti - spinalne mišićne atrofije, tip 1.

Jedan od organizatora ove humanitarne akcije, Danijela Šarić, navela je da je za Minjino liječenje u inostranstvu potrebno oko 2,5 miliona dolara.

"To je ogroman iznos novca, ali niko od nas ne želi da se preda i današnji humanitarni bazar i ovoliki broj posjetilaca daju nadu da će sredstva biti prikupljena. Nas trinaest žena iz Bijeljine okupilo se nakon što smo na 'Facebooku' vidjele da i drugi gradovi u Republici Srpskoj organizuju humanitarne bazare za Minju i vrlo brzo smo osmislile akciju u našem gradu", istakla je Šarićeva.

Ona je naglasila da je osim kupovine garderobe, knjiga, igračaka, kolača, raznih rukotvorina, moguće učestvovati u tomboli u okviru koje su privrednici iz Semberije obezbijedili vrijedne nagrade.

"Učešće u tomboli iznosi 10 konvertibilnih maraka, a zauzvrat građani dobijaju vrijedne nagrade koje premašuju taj iznos, te ovom prilikom zahvaljujem privrednicima koji su nam pomogli. Građani u Prijedoru uspjeli su na ovaj način da prikupe 20.000 KM za malu Minju, te se nadam da će i naša akcija biti uspješna",  rekla je Šarićeva.

Na humanitarnom bazaru na bijeljinskom gradskom trgu učestvuje i kolektiv Vrtića "Kolibri", čija direktorka Danijela Stević kaže da je prodaja radova koje su pripremili mališani iznad očekivanja.

"Važno je i da najmlađi osjete šta je to humanost i da shvate da naše malo nekima znači mnogo",  navela je Stevićeva.

Lijek za malu Minju postoji, ali u Americi i za njega je potrebno izdvojiti nešto više od 2,4 miliona dolara. Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija "Budi human - Aleksandar Šapić", a trenutno je aktivan i "M:tel" humanitarni broj 1433.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije