Gradovi

Organizovana humanitarna akcija "Dan za Anđelu"

Organizovana humanitarna akcija "Dan za Anđelu"
Foto: N.N. | Organizovana humanitarna akcija "Dan za Anđelu"

U Bijeljini je organizovana humanitarna akcija "Dan za Anđelu". Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića održan je prodajni bazar, a uveče i koncert u Centru za kulturu, radi prikupljanja pomoći za liječenje šesnaestogodišnje Anđele Tanacković iz Ugljevika.

Anđeli je za liječenje teške bolesti u inostranstvu potrebno oko 300.000 evra.

U okviru "Dana za Anđelu" koji je organizovao veći broj bijeljinskih udruženja, u Centru za kulturu "Semberija i na centralnom gradskom trgu, održani su humanitarni bazar i koncert horova, kulturno-umjetničkih društava i plesnih klubova". Pozivu da pomognu odazvao se veliki broj građana.

"Želim da se zahvalim svima u ime porodice Tanacković, svima koji su se odazvali svim akcijama koje smo do sada odradili", rekla je Bosa Maksimović, učesnica humanitarnog koncerta.

Šesnaestogodišnja Anđela Tanacković iz Ugljevika oboljela je od akutne mijeloidne leukemije. Nakon liječenja u Beogradu predložena je transplantacija koštane srži u Njemačkoj čija je cijena procijenjena na oko 300.000 evra.

Fond Republike Srpske za liječenje djece u inostranstvu odazvao se pozivu porodice Tanacković za pomoć, ali je važna i humanost dobrih ljudi.

"Pomoć Fonda Republike Srpske za liječenje djece sa rijetkim oboljenjima u inostranstvu postoji. Trenutno, prema informacijama koje imamo od porodice, odobreno je 56 dana bolničkog liječenja u Njemačkoj. Ti troškovi fonda ne pokrivaju boravak Anđelinih roditelja u Njemačkoj, ne pokrivaju lijekove koje ona bude u toku boravka primala i ne pokrivaju troškove donora koštane srži", izjavila je Јelena Serafijan, predsjednica Udruženja "Roditelji za prava djece", suorganizator akcije.

Udruženja koja su organizovala Dan za Anđelu u Bijeljini učestovala su ranije na sličnom bazaru u Ugljeviku, u organizaciji Udruženja "Rudar", na kome je za jedan dan prikupljeno 17.000 maraka. Anđela je juče sa porodicom otputovala za Njemačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije