Gradovi

Ostavka predsjednika OO Ujedinjene Srpske Kotor Varoš zbog istrage

Ostavka predsjednika OO Ujedinjene Srpske Kotor Varoš zbog istrage
Foto: Moj Kotor Varoš | Ostavka predsjednika OO Ujedinjene Srpske Kotor Varoš zbog istrage

KO­TOR VA­ROŠ - Pred­sje­dnik Op­štin­skog odbo­ra Uje­di­nje­ne Srpske Ko­tor Va­roš Ne­nad Mi­li­sa­vić po­dnio je os­tav­ku jer je pro­tiv nje­ga po­kre­nut is­tražni pos­tu­pak zbog su­mnje da je ošte­tio ko­tor­va­ro­ško pre­du­zeće "Sim te­hnik" za oko 90.000 KM.

Ovo je do sada jedinstven slučaj da neki političar podnese ostavku na funkciju prije završetka procesa koji se vodi protiv njega.


Povezana vijest:

Kotorvarošanin osumnjičen da je oštetio firmu za 90.000 KM 


Milisavić je u ostavci naveo da ostavku podnosi jer stranka kojoj je do juče pripadao ima "stav o nultoj toleranciji sa pravosudnim i tužilačkim odlukama".

"Podnosim ostavku zbog stava stranke o nultoj toleranciji u vezi sa pravosudnim i tužilačkim odlukama. Bez obzira na persumpciju nevinosti i to što se u mom slučaju radi o poslovanju u privatnoj kompaniji, te se nije dogodila šteta za opštinski ili republički budžet i građane, kao odgovorna osoba ne želim da Ujedinjena Srpska snosi posljedice zbog spora unutar privatne kompanije", naveo je Milisavić u ostavci.

Iz Ujedinjene Srpske saopšteno je da, iako je istražni postupak u toku, a radi se o odnosima u privatnoj kompaniji, Ujedinjena Srpska i svi njeni funkcioneri poštuju i presumpciju nevinosti i primjenjuju nultu toleranciju na sumnju za bilo kakve zloupotrebe.

Podsjećamo, Milisavić je uhapšen početkom oktobra na području tog grada zbog sumnje da je pronevjerama oštetio preduzeće "Sim Tehnik" za 90.000 maraka.

Milisavića policija tereti da je u periodu od decembra prošle do avgusta ove godine, obavljajući poslove referenta za nabavku, naručivao materijal za potrebe preduzeća, preuzimao ga izvan kruga firme, a zatim ga neovlašćeno prodavao drugim pravnim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije