Gradovi

Oštećeni i krovovi na školama u Berkovićima

Oštećeni i krovovi na školama u Berkovićima
Foto: N.N. | Oštećeni i krovovi na školama u Berkovićima

​BERKOVIĆI - U olujnom nevremenu koje je bilo praćeno jakim vjetrom u Hercegovini dobrim dijelom su stradali školski i privredni objekti, kao i veliki dio krovova na kućama u Berkovićima.

U osnovnoj školi u selu Strupići, u Berkovićima, poprilično je stradao krov na školskom objektu u noći između srijede i četvrtka, pa se u četvrtak u ovom objektu nije odvijala nastava, ali su u petak djeca išla u školu.

Zabrinuti roditelji su ovu činjenicu prihvatili sa negodovanjem jer, kako kažu, nije u pitanju to da u petak nije padala kiša pa nisu mogli ni pokisnuti u učionicama, već je postojala bojazan da neko od njih eventualno zadobije povrede ako s krova ponovo počnu da lete dijelovi crijepa.

Ništa od toga se, srećom, nije dogodilo, a direktor škole Darko Milošević, koji nije želio davati izjavu preko telefona, samo je potvrdio da u četvrtak nije bilo nastave, a da za petak nema potpunu informaciju, te da se preduzimaju mjere za popravku škole.

Krov je stradao i na objektu Srednje škole Berkovići, u naselju Hatelji, gdje je vjetar polomio i bacio na zemlju preko 200 komada crijepa, pa djeca nisu bila na nastavi ni u četvrtak ni u petak.

Na jednoj kući u selu Dolovi je u potpunosti stradao krov i jedan zid stambenog objekta, a u Berkovićima nema sela i naselja gdje nema oštećenih krovova.

Predsjednik Skupštine opštine Berkovića Stefan Muratović kaže da su u ovoj lokalnoj administraciji upoznati s oštećenjima i da, osim privatnih kuća i škola, štete ima i na zgradama lokalne uprave, na objektu gdje su pošta, biblioteka, te na pojedinim privrednim objektima poput jedne seoske farme.

Kaže da su neke objekte već sanirali, te da će se opštinske vlasti sa svoje strane potruditi da svu štetu evidentiraju i da je prijave nadležnim ministarstvima radi eventualne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije