Gradovi

Osveštan Dom kulture "Nebojša Glogovac" u Nevesinju

Osveštan Dom kulture "Nebojša Glogovac" u Nevesinju
Foto: Ilustracija | Osveštan Dom kulture "Nebojša Glogovac" u Nevesinju

Sveštenik Milovan Glogovac, zajedno sa sveštenicima Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, osveštao je danas Dom kulture u Nevesinju koji nosi ime njegovog pokojnog sina, glumca Nebojše Glogovca.

Milovan Glogovac je nakon osveštanja zahvalio Nevesinju što Dom kulture nosi ime njegovog sina.

"Danas smo se podsjetili boraca koji su položili živote za slobodu, vjeru, otadžbinu i pali na bojnom polju. Vratili smo se ovdje da odamo počast Nebojši, koji je bio borac na drugom polju i borio se za pravdu, istinu i dobrotu", rekao je Glogovac.

On je zahvalio Nevesinjcima što su prepoznali Nebojšinu ljubav prema tom gradu i njegovim stanovnicima.

Sveštenik Glogovac je dodao da je Nebojša uvijek rado dolazio u Nevesinje i vraćao se iz njega preporođen.

"Nebojša se iz Nevesinja vraćao hvaleći se time da nigdje na svijetu nije sreo tako dobronamjerne, čestite, poštene i druželjubive ljude", rekao je Milovan Glogovac.

Sveštenik Radivoje Krulj rekao je da je Nebojša Glogovac od malih nogu bio inspirisan Jevanđeljem i Hristom, te da je iza sebe ostavio veliko životno djelo.

"Nadam se da će njegovo djelo inspirisati mnoge koji će se ovdje baviti kulturom. Neka nas Nebojša inspiriše da se ovdje stvaraju velika i dobra djela i da uvijek budemo prepoznatljivi", dodao je Krulj.

Dom kulture u Nevesinju obnovljen je ove godine sredstvima vlada Republike Srpske i Srbije.

Nakon osveštanja u Domu kulture održana je svečana akademija povodom Mitrovdana, krsne slave opštine Nevesinje i Boračke organizacije Republike Srpske i sjećanja na mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine.

Svečanoj akademiji prisustvovali su zvaničnici Republike Srpske, Srbije, boračkih organizacija istočnohercegovačkih opština i brojni građani. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije