Gradovi

Otvoren sajam rukotvorina "Tradicija i ja"

Otvoren sajam rukotvorina "Tradicija i ja"
Foto: Srna | Otvoren sajam rukotvorina "Tradicija i ja"

MODRIČA - U Modriči je danas otvoren 11. Sajam rukotvorina "Tradicija i ja", u okviru kojeg će predmete rađene na tradicionalan način predstaviti 43 izlagača iz osam gradova Republike Srpske.

Proizvode i usluge u Velikoj sali Srpskog kultrunog centra danas i sutra će predstaviti izlagači iz Šamca, Dervente, Doboja, Prijedora, Banjaluke, Vukosavlja, Brčkog i Modriče.

Sajam, koji organizuje Opštinska turistička organizacija, pod pokroviteljstvom opštine, otvorio je načelnik Modriče Mladen Krekić.

Krekić je istakao da broj izlagača i posjetilaca opravdava organizaciju manifestacije, čiji je zadatak da predstavi tradiciju naroda ovog prostora.

"Važno je da mladima pokažemo stare rukotvorine", rekao je Krekić i naglasio da će se tako ovaj dio tradicije spasiti od zaborava.

Direktor Turističke organizacije Modriča Aleksandra Tošanović rekla je da sajam prerasta u regionalnu manifestaciju, kojom se promoviše ručna radinost i povezivanje proizvođača različitih vrsta rukotvorina sa potencijalnim kupcima.

"Danas će u okviru manifestacije biti održana edukativna radionica `Pletenje predmeta od pruća`, a sutra od 20.00 časova, biće održano veče folklora", rekla je Tošanovićeva.

Ona je naglasila da će na večeri folklora nastupiti šest kulturno-umjetničkih društava sa prostora Modriče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije