Gradovi

Otvoren vrtić "Bambi" u Rogatici, u renoviranje uloženo 156.000 KM

Otvoren vrtić "Bambi" u Rogatici, u renoviranje uloženo 156.000 KM
Foto: Srna | Otvoren vrtić "Bambi" u Rogatici, u renoviranje uloženo 156.000 KM

ROGATICA - U Rogatici je danas otvoren renovirani vrtić "Bambi" u koji je investirano 156.000 KM koje su obezbijedili Vlada Srbije, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i opština Rogatica.

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Nataša Sjerić istakla je na svečanosti da je završen veliki projekat, da je zgrada obnovljena i da su prošireni kapaciteti za boravak djece.

Sjerićeva je istakla da je briga o najmlađoj populaciji prioritet u radu i djelovanju predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović koja je uvijek isticala da je ulaganje u mlade ulaganje u budućnost Republike Srpske.

Načelnik ove opštine Milorad Jagodić istakao je na svečanosti da je to veoma važan događaj za najmlađe Rogatičane i značajan potez svih onih koji su odlučivali o renoviranju objekta, koji je trebalo da se dogodi mnogo ranije.

Prema njegovim riječima, ova lokalna zajednica, prepoznala je značaj ulaganja u najmlađu populaciju, kao i u osnovnu i srednju školu.

Jagodić je naveo da je za rekonstrukciju vrtića Vlada Srbije obezbijedila 100.000 KM, predsjednik Srpske 50.000 KM, a opština ostalo.

Direktor vrtića Nataša Duvnjak rekla je da je objekat proširen, da su renovirani mokri čvorovi, postavljen novi namještaj, nabavljene nove igračke, te da se nada da će djeca i njihovi roditelji prepoznati značaj projekta, a da će vaspitačima i ostalim zaposlenima biti olakšan rad.

Duvnjakova je navela da se radi sa tri vrtićke grupe - jednu mješovitu jasličku grupu i dvije grupe, uzrasta od četiri do pet godina i jednu od pet do šest godina. Prema njenim riječima, raspolažu sa četiri radne sobe, dok je jedna prostorija organizovana kao spavaonica.

Ona je navela da u martu vrše pripremu djece pred polazak u školu, tako da tada imaju i između 50 i 60 mališana, a da je kapacitet vrtića od 80 do 100 mališana, u zavisnosti od rasporeda grupa i potrebe.

Duvnjakova je navela da su renoviranjem dobilo oko 70 metara kvadratnih korisnog prostora, a da su dvije vanjske tarase koje su bile neupotrebljive, sada dograđene i zazidane.

U prisustvu opštinskog rukovodstva i izaslanika predsjednika Republike Srpske, sveštenici Crkvene opštine Rogatica danas su osveštali prostorije vrtića, a mališani su prigodnim programom pozdravili goste.

Zgrada vrtića "Bambi" sagrađena je prije četrdeset godina, a projekat obnove i proširenja zgrade počeo je ljetos.

Kompletan krov je zamijenjen i postavljena je termo izolacija, tako da je eliminisan problem prokišnjavanja. Osim estetskog uljepšavanja fasade postavljenja je i termo izolacija. Sistem centralnog grijanja je uspostavljen nakon nekoliko decenija, a značajno su poboljšani i higijenski uslovi.

Postavljene su nove keramičke pločice, sanitarije i mokri čvorovi. Zamijenjena je kompletna unutrašnja rasvjeta modernom i štedljivom rasvjetom. Plafon i zidovi u potpunosti su obnovljeni, stari tepisi i namještaj zamijenjeni.

Svi radovi završeni su prije nekoliko dana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije