Gradovi

Otvorena gradska pijaca u Trebinju

Otvorena gradska pijaca u Trebinju
Foto: N.N. | Otvorena gradska pijaca u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju je tokom vikenda ponovo počela s radom gradska pijaca na otvorenom, ali se na samo nekoliko tezgi zasad prodaje samo rasad povrća i cvijeća koji su proizveli trebinjski poljoprivrednici.

Na pijaci su ispoštovane sve mjere predostrožnosti zaštite od zaraze virusom korona, tezge su postavljene na predviđenoj udaljenosti, uspostavljena je neophodna socijalna distanca između prodavača i kupaca, a trgovci i kupci koriste rukavice i zaštitne maske.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je ovo tek početak te da će se u kasnijim periodu postepeno uvoditi i prodaja ostalih artikala.

"Ovo je tek, tako da kažem, eksperimentalno otvaranje, na osnovu koga ćemo procijeniti da li u narednom periodu možemo razmišljati o tome da se otvori kompletna pijaca, onakva kakva je nekada bila, prepoznatljiva u svijetu, a to je i cilj nas u Gradskoj upravi, ali i svih Trebinjaca", kazao je Ćurić.

Milan Mandrapa iz preduzeća "Komunalno" Trebinje, koje gazduje gradskom pijacom, kaže da su sve procedure ispoštovane.

"Nadležne službe izašle su u susret i ljudima koji su proizveli rasad da ga mogu i prodati, ali i onima koji bi željeli zasaditi svoje povrtnjake, a to još nisu uradili jer nisu nabavili rasadni materijal", rekao je Mandrapa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije