Gradovi

Pratite nas na Google news

Otvorena izložba „Kada jedan dan vrijedi četiri godine“

Otvorena izložba „Kada jedan dan vrijedi četiri godine“
Foto: N.N. | Otvorena izložba „Kada jedan dan vrijedi četiri godine“
Nataša Tadić

TUZLA- Izložba „Kada jedan dan vrijedi četiri godine“ u četvrtak navečer je otvorena u Domu mladih Tuzla, a organizator je Omladinski pokret Revolt.

Kroz više od 20 fotografija, mladi su prikazali kako izgleda predizborna kampanja u BiH.

Na foto-konkursu mogli su učestvovati svi zainteresirani mladi, a drugi dio izložbe su fotografije koje su slali aktivisti pomenutog pokreta. Kada je u pitanju takmičarski dio, stručni žiri odabrao je najbolje.

„Kao najbolju fotografiju žiri je odabrao fotografiju Krisijana Ventića, pod nazivom „Tolerancija“.

„Ona predstavlja odnos društva prema političkoj trenutnoj sceni. Nakon toga imamo fotografiju Naide Đulić iz Lukavca koja je predstavila problem predizbornih radova i njihovu važnost ali i problem jer se svi oni odvijaju pred izbore. Treće mjesto je osvojio Abdulah Hodžić iz Sarajeva“, pojasnila je Anamarija Divković, aktivistkinja u Omladinskom pokretu Revolt.

Mladi iz Revolta su kazali da je ideja za ovu specifičnu izložbu došla sa predizbornom kampanjom za lokalne izbore.

Revolt je pozvao mlade da kroz objektive pokažu realnu sliku i ono šta oni vide na terenu.

„ Dosta slika ima motive predizborne gradnje, asfaltiranje puteva, itd. Fino se vidi da se u cijeloj kampanji fokus vrti oko lokalne zajednice i urbanih sredina, dok to nije tako u ruralnim sredinama tokom predizborne kampanje“, smatra Maja Klimentić, aktivistkinja.

 Ona ističe da je mnogo fotografija bilo sa motivima međustranačke borbe, borbe tokom ilegalnog lijepljenja plakata i slično.

„ Plakati se lijepe na bandere, kontenjere, kante za smeće. To je dosta banalan prikaz kako se naši političari ponašaju.  I još to nije dozvoljeno“, poručuje Klimentićeva.

Izložba ostaje otvorena do 4.novembra, a  mogu je pogledati svi zainteresirani građani Tuzle.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije