Gradovi

Otvorena novoasfaltirana dionica puta u Liskovcu

Otvorena novoasfaltirana dionica puta u Liskovcu
Foto: Srna | Otvorena novoasfaltirana dionica puta u Liskovcu

GRADIŠKA - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i ministar za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH (FBiH) Edin Ramić danas su otvorili novoasfaltiranu dionicu puta u mjesnoj zajednici Liskovac koja je koštala 172.000 KM.

Adžić je naveo da je izgradnju ovog puta, u dužini 1.370 metara, federalno Ministarstvo finansiralo polovinom sredstava ili sa 86.000 KM, a po 25 odsto sredstava, odnosno po 43.000 KM, izdvojili su gradiška Gradska uprava i mještani Liskovca.

On je zahvalio federalnom Ministarstvu za raseljena lica i izbjeglice za spremnost da pomogne povratnike na području Gradiške i zajedno sa Gradskom upravom rješava probleme izgradnje infrastrukture u povratničkim naseljima.

Adžić je apelovao da federalno Ministarstvo tokom narednog javnog poziva za dodjelu sredstava povratnicima uvaži potrebe stanovnika u drugim mjesnim zajednicama na području Gradiške, gdje pretežno žive povratnici bošnjačke nacionalnosti.

"Imamo u nekim povratničkim naseljima saobraćajnice koje nisu ni asfaltirane, a Gradska uprava je spremna da učestvuje u tim projektima i sa više od 25 odsto potrebnih sredstava. Nakon razgovora sa ministrom Ramićem nadam se da ćemo ove aktivnosti proširiti i na naselja Rovine, Obradovac, Lipovača i dio samog grada", naglasio je Adžić.

Ministar za raseljena lica i izbjeglice FBiH Edin Ramić rekao je da je izgradnja puta u Liskovcu jedan od brojnih projekata koje resorno federalno ministarstvo realizuje u saradnji sa gradiškom Gradskom upravom.

"Raduje me da svake godine realizujemo neki značajniji projekat gdje učestvuju i mještani i grad Gradiška. Nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti ovu saradnju u interesu svih građana Gradiške", naglasio je Ramić.

On je najavio da će krajem godine Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice FBiH objaviti novi javni poziv, te da će naći načina da podrže projekte koji zajednički predlože građani i grad Gradiška.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Liskovac Elmir Demo rekao je da ovakvim projektima žele da zadrže stanovništvo, u čemu uvijek imaju podršku Gradske uprave Gradiška, te naveo da je u prethodnim godinama dosta rađeno u ovom mjestu - izgrađen je vodovod, javna rasvjeta i asfaltirane tri dionice puta, te rekonstruisan društveni dom.

On je naglasio da i nakon izgradnje ove dionice puta žele da nastave sa izgradnjom infrastrukture, ističući da u svim projektima značajnim sredstvima učestvuju i ljudi iz ovog mjesta koji žive u dijaspori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije