Gradovi

Otvoreno dječije igralište u naselju Urije u Prijedoru

Otvoreno dječije igralište u naselju Urije u Prijedoru
Foto: PrijedorGrad.org | Otvoreno dječije igralište u naselju Urije u Prijedoru

PRIJEDOR - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković otvorili su u gradskom naselju Urije dječije igralište na lokaciji bivše zelene pijace.

Rešićeva je podsjetila da je ovo igralište rezultat projekta s kojim se prijedorsko udruženje "Sirijus" prijavilo ovom ministarstvu prije tri-četiri godine.

"Od tada svake godine poklanjamo po jedno igralište u gradu Prijedoru i po jedno u neku izrazito nerazvijenu sredinu", rekla je Rešićeva.

Ona je navela da su, osim Prijedora, igrališta putem ovog projekta do sada dobili LJubinje i Oštra Luka i da je u toku konkurs za izbor naredne lokacije.

"Ideja je da se ovdje stavi dodatno podloga da bi bilo bezbjednije za djecu i ideja je da još jedno ruralno područje dobije igralište jer možda nisu možda kadrovki osposobljeni da aplicirajau projekte", dodala je Rešićeva.

Prema njenim riječima, Ministarstvo godišnje za te projekte izdvaja oko 10.000 KM.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je grad odredio lokaciju i dodijelio zemljište kad se Ministarstvo pojavilo s ovim projektom.

"Povoljna je situacija što je prostor natkriven, pa se može koristiti u raznim vremenskim prilikama, a pogotovo je dobro što se može obezbijediti da djeca ne izlaze na ceste", naglasio je Đaković.

On je naveo da grad nastoji da raspoređuje ovakva igrališta po gradskim i prigradskim naseljima i da se u većim seoskim sredinama o tome razmišlja.

(PrijedorGrad.org)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije