Gradovi

Ozvaničen početak gradnje: Modriča dobija kružni tok

Ozvaničen početak gradnje: Modriča dobija kružni tok
Foto: Opština Modriča | Ozvaničen početak gradnje: Modriča dobija kružni tok

MODRIČA - U Modriči je danas počela izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom na ukrštanju Tarevačke ulice sa regionanim putevima Modriča-Doboj i Gradačac-Odžak, za šta je preduzeće "Putevi Republike Srpske" izdvojilo 460.000 KM.

Početak radova ozvaničili su vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik opštine Modriča Mladen Krekić. 

Nešić je rekao da će izgradnjom raskrsnice biti povećana propusna moć i bezbjednost učesnika u saobraćaju. 

On je naveo Nešić da je opština Modriča izradila projektnu dokumentaciju i riješila imovinsko-pravne poslove koji se odnose na izgradnju kružne raskrsnice, te da je rok za završetak radova 90 dana. 

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da će izgradnjom kružnog toka biti ubrzan saobraćaj i riješeni problemi na koje su građani Modriče godinama ukazivali. 

On je zamolio građane za strpljenje i oprez, te da tokom izgradnje raskrsnice poštuju saobraćajnu signalizaciju kojom će biti regulisan saobraćaj. 

"Dio ulice od Osnovne škole `Sveti Sava` do novog kružnog toka biće zatvoren. Saobraćaj iz centra Modriče i Gradačca biće usmjeren prema Željezničkoj stanici, dok će se saobraćaj prema prigradskom naselju Tarevci i naseljima uz regionalni put Modriča-Doboj regulisati saobraćajnom signalizacijom i uputstvima izvođača radova", rekao je Krekić. 

Izvođač radova je preduzeće "MG Mind" iz Mrkonjić Grada. 

Iz ovog preduzeća su naveli da će saobraćajnica biti široka šest metara, a trotoari u kružnom toku 1,5 metara. Unutrašnji zaleni pojas imaće prečnik šest metara. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije