Gradovi

Pad visokonaponske žice izazvao požar, vjetar dodatni problem

Pad visokonaponske žice izazvao požar, vjetar dodatni problem
Foto: N.N. | Pad visokonaponske žice izazvao požar, vjetar dodatni problem

TREBINJE - Na lokalitetu Obodina kod Trebinja, gdje se nalazi i gradska deponija, u srijedu veče oko 19 časova je izbio požar zbog pada visokonaponske žice.

"Vatrogasci su požar gasili cijelu noć, a borba je nastavljena i u toku današnjeg dana", saopštio je novinarima jutros Zdravko Kašiković, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje. 

Kaže da požar ne prijeti okolnim i kućama, ali je veliki problem vjetar koji ne prestaje da duva i koji je u toku jutra promijenio pravac prema naseljenim selima regije Zupci.

Vatrogasci su na terenu i pokušavaju da lokalizuju požar, a u slučaju potrebe doći će im u pomoć i druge nadležne jedinice.

U Policijskoj upravi Trebinje su istovremeno apelovali na sve građane da preduzmu dodatni oprez prilikom paljenja vatre, s obzirom da trenutne vremenske prilike pogoduju nekontrolisanom širenju vatre, takođe, ali da obrate pažnju i na sve druge okolnosti koje mogu uticati na nekontrolisano širenje vatre i da plamen ni u kom trenutku ne ostavljaju bez nadzora. 

"Zakon o zaštiti od požara iz novembra 2019. godine, kao jednu od mjera zaštite od požara, zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice. Takođe, isti zakon propisuje i novčane kazne od 100 do 1.000КM za ona fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice, kao i ukoliko ne preduzme sve potrebne mjere i radnje s ciljem sprečavanja širenja vatre", saopšteno je u PU Trebinje.

Policija će, prema važećim zakonskim propisima, kako su istakli, sankcionisati sve one koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije