Gradovi

Pratite nas na Google news

Panonska jezera posjetilo 300.000 gostiju

Panonska jezera posjetilo 300.000 gostiju
Foto: N.N. | Panonska jezera posjetilo 300.000 gostiju
Nataša Tadić

TUZLA - Panonska jezera u Tuzli od juna je posjetilo više od 300.000 gostiju.

Usljed visokih temperatura brojni gosti, kako iz BiH, tako i iz regije i Evrope, traže osvježenje u tuzlanskom "moru".

Evidentan je rast broja gostiju koji dolaze van granica BiH kako bi godišnji odmor proveli upravo na jezerima u centru Tuzle.

Danas smo sreli i dvije porodice iz Švedske i Holadnije kako uživaju na plaži jezera.

"Ja sam rođen u BiH, a zadnjih 15 godina živim u Švedskoj. Često dolazim", rekao nam je jedan od gostiju iz Švedske.

Maid Porobić, direktor KP "Pannonica" Tuzla, kazao je da Turistička zajednica grada Tuzla radi ankete s gostima i da su rezultati obećavajući.

"Raste broj gostiju iz susjednih zemalja", istakao je Porobić i dodao da je među posjetiocima jezera više od 20 odsto turista van BiH.

Kupače privlače topla voda, slani slapovi, bogata ugostiteljska ponuda, sojeničko naselje, staze za šetanje te niz drugih sadržaja.

"Došla sam iz Zavidovića. Ove godine sam prvi put, a već sam jednom bila ranije i lijepo mi je ovdje", kazala je jedna posjetiteljka Panonskih jezera.

Rekordna posjećenost bila je 2017. godine, kada je bilo više od 370.000 gostiju. Sezona nije još gotova, a s toplijim danima posjete su veće.

Panonska jezera kao jedinstvena turistička atrakcija u sjeveroistočnoj Evropi uključena su u svjetsku asocijaciju vodenih parkova, mjesto zdravlja, kulture i sporta sa sloganom "Osvježite vaša čula i zdravlje u gradu slanih laguna".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije