Gradovi

Pratite nas na Google news

Parking u Trebinju duplo skuplji do 15. septembra

Parking u Trebinju duplo skuplji do 15. septembra
Foto: N.N. | Parking u Trebinju duplo skuplji do 15. septembra
Vesna Duka

TREBINJE - Na području prve zone grada Trebinja cijene parkinga su udvostručene, pa za jedan sat, umjesto dosadašnjih marku i po, treba izdvojiti tri marke, što su stanovnici ovog dijela grada prihvatili s odobravanjem, dok oni iz drugih dijelova grada negoduju zbog ovog poskupljenja.

Ova cijena će se primjenjivati do 15. septembra, nakon čega će se ponovo vratiti na prvobitnih 1,5 KM u prvoj zoni, s ograničenjem parkiranja na dva sata.

Ovu odluku usvojili su i gradski odbornici na nedavnom zasjedanju na kojem je ona proširena i na ulice Garibaldijeva, Trg Petral, te ulice Jelene Anžujske, Hercega Stefana Kosače i Žičku.

Zbog ovakve odluke negoduju stanovnici prigradskih naselja koji u grad dolaze zbog različitih poslova i obaveza i ovolika cijena im je neprihvatljiva, a protiv nje su prilikom usvajanja bili i odbornici trebinjske opozicije, tvrdeći da se visokim cijenama parkinga odbijaju i turisti kojima je ovo preskupo.

Parking mjesta prve zone su, međutim, i nakon poskupljenja konstantno puna, a poskupljenju su se najviše obradovali stanovnici i uposlenici čije je radno mjesto u blizini ovih zona.

Oni tvrde da na ovaj način konačno imaju gdje parkirati svoje automobile, a povoljnost im je i u tome što će imati pravo na povlaštenu mjesečnu ili godišnju parking kartu.

"Mi smo ovakve prijedloge dobijali od mještana koji jednostavno nemaju gdje parkirati svoja vozila, a voljni su da po povlaštenim uslovima imaju gdje parkirati automobile", kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On dodaje da Gradska uprava uskoro formira komisiju koja će uraditi detaljnu analizu, kako bi obišli sve gradske parking zone i ponovo sagledali cijelu situaciju, na osnovu koje će eventualno biti urađene nove izmjene i u cijenama parkiranja i u predviđenim parking zonama.

"Naš cilj nije da se na ovaj način puni budžet, već da se u Trebinju, u kome je preko ljeta veliki broj gostiju, uvede red", kazao je Ćurić.

U drugoj zoni cijena parkinga će za jedan sat parkiranja, umjesto dosadašnjih jednu marku, iznositi marku i po. Parking služba u Trebinju gazduje s više od 920 parking mjesta, od kojih se oko 870 naplaćuje.

Pored kupovine karte na parkomatima, građani imaju mogućnost da plate parking i slanjem SMS poruke na odgovarajući broj telefona za odgovarajuću zonu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije