Gradovi

Partijske dužnosti političara u Doboju ispred odmora

Partijske dužnosti političara u Doboju ispred odmora
Foto: N.N. | Partijske dužnosti političara u Doboju ispred odmora

DOBOJ - Umjesto za odmor, dobojski političari su protekli vikend iskoristili za partijske dužnosti, na osnovu čega se da zaključiti da je kampanja za oktobarske izbore počela mnogo ranije nego inače.

Uroš Gostić, lider ovdašnjeg SNSD-a, okupio je u jednom restoranu privrednike i ljekare, među kojima se našao i Siniša Marić, nekadašnji PDP-ov odbornik, a sada pomoćnik direktora dobojske bolnice.

"To su uglavnom ljudi koji nisu politički angažovani, a htjeli bi negdje da se opredijele i tražili su da sjednemo da porazgovaramo, da vide oni naše mišljenje, ja njihovo. Želim da ih angažujem za sljedeće izbore jer šteta je velika... Bez obzira na to kako ko mislio, ali ti mladi ljudi, visokoobrazovani, puni snage, energije, mogu dosta toga uraditi samo ih treba, naravno, usmjeriti u kojem pravcu", izjavio je Uroš Gostić.

Rankica Panić, predsjednica Gradskog odbora Ujedinjene Srpske, ugostila je stranačke kolege, ali i lidera te partije Nenada Stevandića, i to u novim prostorijama stranke koja ima ambiciozne planove za jesen.

"Svi veliki gradovi u RS imaju dobru infrastrukturu, otvorene kancelarije, i Doboj je bio ta posljednja jaka karika koja je nedostajala Ujedinjenoj Srpskoj da računa na sjajan izborni rezultat", izjavio je Stevandić, te dodao da je "Doboj nezaobilazno mjesto ko hoće da izgradi veliku organizaciju".

Na pitanje da li će ponovo u borbu za poslanički mandat, Rankica Panić, koja je od 2010. do 2014. godine bila DNS-ov poslanik u Narodnoj skupštini RS, dala je diplomatski odgovor.

"Pa, to ćemo odlučiti na organima stranke. Još je rano da pričamo o listama, o kandidatima za liste. Svakako, kada dođe vrijeme, sigurno ćemo odabrati najbolje među nama jer nam je cilj da dobijemo poslanika", rekla je Panićeva, dok je Stevandić dodao da ona ima podršku svih za borbu za mandat.

Radni vikend je imao i dobojski gradonačelnik Obren Petrović, koji je u selu Kožuhe, u tamošnjoj crkvi prisustvovao liturgiji i obilježavanju školske slave, Svetog Save, te najmlađim mještanima dijelio paketiće, ali priliku da to zabilježe imali su samo elektronski mediji koji se finansiraju iz gradskog budžeta. Subota je bila radna i za Petrovićevog zamjenika Nebojšu Marića, koji se zajedno sa Danijelom Jošićem, predsjednikom SDS-ovog kluba odbornika odazvao pozivu organizatora, Zavičajnog kluba "Izvor", i došao na okupljanje Srba raseljenih sa područja sarajevsko-zeničke regije povodom vjerskog praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije